ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαρώνει η «Λυδία» την Κύπρο (vid & pics)

Διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας

Σαρώνει η κακοκαιρία Λυδία την Κύπρο.

Από νωρίς το πρωί ισχυροί άνεμοι βροχές και καταιγίδες κατακλύζουν πολλές περιοχές του νησιού. 

Η αστυνομία ενημερώνει διαρκώς το κοινό για την κατάσταση του οδικού δικτύου και προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ακόμη η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δύο κίτρινες προειδοποιήσεις για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναπτύσσονται.

 

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

 

Αρκετά είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται στο δίκτυο της ΑΗΚ με αρκετές περιοχές να μένουν χωρίς ρεύμα.

Διακοπές στην Λάρνακα

Διακοπές στην Λευκωσία

Διακοπές στην Πάφο

Διακοπές στην Λεμεσό

 

Δύο κίτρινες Προειδοποιήσεις εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας

Βροχές και καταιγίδες

Το τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση η οποία θα βρίσκετε σε ισχύει από την Δευτέρα (06/01) στις 10:00 το πρωί μέχρι και την Τρίτη (07/01) στις 12 το μεσημέρι.

Βροχές κατά διαστήματα, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή αρχικά κυρίως στα δυτικά και νότια με τα φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα το βράδυ Η συνολική βροχόπτωση τοπικά, κυρίως στα δυτικά στα νοτιά καθώς και στα ορεινά, δυνατό να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα, σε χρονική διάρκεια 6 ωρών, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να ξεπέρνα τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα.

Ισχυροί Άνεμοι 

Ακόμη μία κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για ισχυρούς ανέμους η οποία ισχύει από την Δευτέρα (06/01) στις 8:00 το πρωί μέχρι και τις 21:00 το βράδυ.

Αναλυτικότερα σφοδροί μέχρι θυελλώδεις νότιοι ως νοτιοδυτικοί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ αναμένεται να επηρεάσουν παροδικά κυρίως τις νότιες και δυτικές περιοχές.

Ανακοινώσεις της Αστυνομίας

 

Κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία των δρόμων στην περιοχή Ζωοπηγής, καθώς και στο δρόμο Πόλεως Χρυσοχούς - Δρούσειας και προτρέπονται οι διερχόμενοι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ισχυροί άνεμοι επικρατούν και στους αυτοκινητοδρόμους, ενώ στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, ιδιαίτερα στην περιοχή Μονής, σημειώνονται καταρρακτώδεις βροχές που επηρεάζουν την ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς. Η τροχαία κίνηση στους αυτοκινητόδρομους, στην κατεύθυνση προς Λευκωσία, είναι αυξημένη.

 

Δρόμος Πάφος - Πόλης Χρυσοχούς

Υπενθυμίζεται ότι, στον κύριο δρόμο Γιόλου – Πόλης Χρυσοχούς, σημειώθηκε καθίζηση του οδοστρώματος για περίπου δέκα μέτρα προς την κατεύθυνση της Πόλης Χρυσοχούς, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Το σημείο έχει σηματοδοτηθεί, ενώ η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά από τη δεξιά λωρίδα του δρόμου.

Επίσης στην επαρχία Πάφου, λόγω υπερχείλισης του Άσπρου Ποταμού και του ποταμού του Άβακα στην περιοχή Τοξεύτρα στον Ακάμα, είναι κλειστοί οι δρόμοι προς την περιοχή Λάρνακας και την ευρύτερη περιοχή του Ακάμα.

Ορεινά

Σε διάφορες περιοχές στα ορεινά επικρατούν ισχυροί άνεμοι και πυκνή ομίχλη και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, ισχυροί άνεμοι και ομίχλη παρατηρούνται στις περιοχές των ακόλουθων δρόμων:

Μονιάτη – Πλατρών

Πλατρών – Τροόδους

Καρβουνά – Τροόδους

Προδρόμου – Τροόδους

Κυπερούντας – Χανδριών

Παπούτσας – Άγιου Θεόδωρου

Αγρού – Παλαιχωρίου

Ζωοπηγής – Αγρού

και στην ευρύτερη περιοχή Αγρού.

Οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι οδηγοί οχημάτων που διακινούνται στις αναφερόμενες περιοχές προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα σηµειωθεί χιονόπτωση.Τοπικά τα φαινόµενα κυρίως από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται να είναι παρατεταµένα και έντονα. Οι άνεµοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ και παροδικά µέχρι θυελλώδεις 7 µε 8 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά, τα φαινόµενα αναµένεται να είναι έντονα. Οι άνεµοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί 5 µε 6 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά, αλλά τοπικά και στα ορεινά, θα παρατηρείται παγετός.

Την Τρίτη αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στο εσωτερικό, τα βόρεια και ανατολικά καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακά τα φαινόµενα εξασθενούν.

Την Πέµπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις µε το ενδεχόµενο µεµονωµένης βροχής. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση µέχρι την Τετάρτη και µικρή άνοδο την Πέµπτη, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 50 εκατοστά.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X