ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάρωσαν… τις εκκλησίες οι αστυνομικοί - «Έπεσαν» πρόστιμα

Έγιναν έλεγχοι σε 163 εκκλησίες

24news team

Την τήρηση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν από τον υπουργό Υγείας για αναχαίτηση της διασποράς του κορωνοϊού, έλεγξαν αν τηρούνται και στις εκκλησίες, οι αστυνομικοί.

Το τελευταίο 24ωρο διενήργησαν 163 ελέγχους Παγκύπρια. Συγκεκριμένα, έγιναν 31 στην Λευκωσία, 25 στην Λεμεσό, 42 στην Λάρνακα, 28 στην Πάφο, 13 στην επαρχία Αμμοχώστου και 24 στην επαρχία Μόρφου.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 6 συνολικά καταγγελίες, τεσσάρων πιστών και δύο υπεύθυνων του χώρου λατρείας. Στα εν λόγω πρόσωπα επιβλήθηκε εξώδικο πρόστιμο 300 ευρώ. 

Στην μια περίπτωση εντοπίστηκε ένας πιστός και ένας υπεύθυνος ναού εντός της εκκλησίας και στην άλλη, τρεις πιστοί και ένας υπεύθυνος ναού.

Τι αναφέρει το Διάταγμα για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας: 

Θυμίζουμε ότι στο νέο διάταγμα το υπουργού Υγείας για τον κορωνοϊό το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τις 11 Δεκεμβρίου, απαγορεύεται η παρουσία πιστών κατά τον εκκλησιασμό ή/και άλλων μορφών θρησκευτικής λατρείας.

Νοείται ότι, την ευθύνη για συμμόρφωση έχει το πρόσωπο ή πρόσωπα τα οποία με βάση το εσωτερικό θεσμικό πλαίσιο της θρησκείας και/ή δόγματος είναι υπεύθυνα του συγκεκριμένου χώρου λατρείας.

Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η ατομική προσευχή σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, εκτός των ωρών που τελείται εκκλησιασμός ή/και άλλες θρησκευτικές τελετές και νοουμένου ότι εντός του χώρου θρησκευτικής λατρείας δεν παρευρίσκονται πέραν των 10 προσώπων ταυτόχρονα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X