ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο κακός χαμός με τη διαροοή των θεμάτων των Νέων Ελληνικών

Ξεκίνησε έρευνα το Υπουργείο Παιδείας

24news team

Σάλος προκλήθηκε την πρώτη ημέρα εξετάσεων του Α’ τετράμηνου, μετά την διαρροή των θεμάτων του δοκιμίου των Νέων Ελληνικών για τη Γ’ Λυκείου.

Συγκεκριμένα, καθηγήτρια ιδιωτικού σχολείου, φαίνεται πως έστειλε με μήνυμα σε μαθητές τα θέματα του δοκιμίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η όλη διαδικασία ενώ εν συνεχεία δόθηκε στους μαθητές αναπληρωματικό δοκίμιο.

Το επίμαχο μήνυμα της καθηγήτριας

Η καθηγήτρια φαίνεται πως έστειλε μήνυμα που συμπεριλάμβανε τα θέματα του γραπτού.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα ανέφερε: «Αγαπημένη, δεν είναι πολύ εύκολο το γραπτό. Έχει κάποιες δυσκολίες. Έβαλαν Παιδεία. Συνέπειες του ανταγωνισμού των μαθητών και τρόπους αντιμετώπισης έτσι ώστε να είναι πιο ανθρώπινο το σχολείο. Έβαλαν Ελένη σύμβολα. Έβαλαν οι νεκροί περιμένουν τύπο αφηγητή. Έβαλαν το ένα το χελιδόνι συνεξέταση με ρωμιοσύνη. Όσα πρόλαβα βιαστικά να δω».

Μαθητές έμειναν εκτός τάξης

Για απαράδεκτο και θλιβερό περιστατικό έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ. Μάλιστα, όπως ανέφερε η ΠΣΕΜ, πολλοί μαθητές πήραν την απόφαση να μείνουν εκτός τάξης, μετά το περιστατικό, αρνούμενοι να συμμετέχουν σε μια διαδικασία - φιάσκο.

Όπως ανέφερε, η υπόθεση διαρροής των θεμάτων των εξετάσεων των Νέων Ελληνικών λίγο πριν την έναρξη των Εξετάσεων Τετραμήνων, αποτελεί ένα απαράδεκτο θλιβερό περιστατικό, το οποίο θέτει σε κίνδυνο το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η υπόθεση διαρροής των θεμάτων των εξετάσεων των Νέων Ελληνικών λίγο πριν την έναρξη των Εξετάσεων Τετραμήνων, αποτελεί ένα απαράδεκτο θλιβερό περιστατικό, το οποίο θέτει σε κίνδυνο το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας είναι βαρύτατα εκτεθειμένο. Ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει οι εξετάσεις σήμερα στις 10:30, διέκοψαν με οδηγίες τους την εξέταση βγάζοντας τους μαθητές έξω από τις τάξεις, καθότι το δοκίμιο όπως ενημέρωσαν φαίνεται να είχε διαρρεύσει.

Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Παιδείας και ζητήσαμε όπως οι σημερινές εξετάσεις αναβληθούν, αφού το περιστατικό αυτό αναπόφευκτα προκάλεσε αναστάτωση, ταλαιπωρία αλλά και περισσότερο άγχος σε όλους τους μαθητές. Το ΥΠΑΝ ετσιθελικά αποφάσισε όπως αφήσει τους μαθητές στις τάξεις και στο περίμενε για ακόμα μια ώρα, μέχρι να έρθει νέο γραπτό, ώστε να επαναρχίσει η εξέταση στις 11:30, φορτώνοντας τους αμφιβολίες, άγχος και περισσότερη πίεση. Πολλοί συμμαθητές μας, δικαιολογημένα αποφάσισαν μετά από αυτό το απαράδεκτο γεγονός να μείνουν εκτός της τάξης, αρνούμενοι να συμμετέχουν σε μια διαδικασία φιάσκο. Ως ΠΣΕΜ προειδοποιούμε ότι ΔΕΝ θα ανακτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια στοχοποίησης ή τιμωρίας για αυτούς τους συμμαθητές μας.

Την ίδια στιγμή, σημειώνουμε πως αν το ΥΠΑΝ γνώριζε πριν την έναρξη των εξετάσεων για το συγκεκριμένο περιστατικό, τότε εκτός από εκτεθειμένο είναι και επικίνδυνο.

Η ευθύνη για αυτή την απόφαση βαραίνει τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος συνεχίζει να επαναλαμβάνει εαυτόν, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον των μαθητών. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα ως προς το ότι οι εξετάσεις τετραμήνων είναι μια αποτυχημένη, αντιπαιδαγωγική διαδικασία η οποία θυματοποιεί τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών/τριών επηρεάζοντας αρνητικά, όχι μόνο την εκπαίδευση αλλά και την ψυχική και συναισθηματική υγεία τους.

Το Υπουργείο πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του.

Οι εξετάσεις τετραμήνων πρέπει να καταργηθούν τώρα!

Ξεκίνησε έρευνα το Υπουργείο

Μετά τον σάλο που δικαιολογημένα προκλήθηκε, το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι αφού διαπιστώθηκε η διάδοση ηλεκτρονικού μηνύματος μεταξύ μαθητών και μαθητριών, με νύξεις και γενικόλογες αναφορές στο εξεταστικό δοκίμιο Νέων Ελληνικών της Γ΄ Λυκείου, αποφασίστηκε προς αποφυγήν οποιασδήποτε σύγχυσης, η εξέταση να διεξαχθεί με τη χρήση του υφιστάμενου αναπληρωματικού εξεταστικού δοκιμίου.

Παράλληλα, το Υπουργείο σημείωσε ότι ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η υπαιτιότητα "αυτής της ενέργειας", καθώς και τα κίνητρα, "εφ’ όσον μάλιστα δεν πρόκειται για «διαρροή» των ίδιων των θεμάτων της εξέτασης", αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X