ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάλος με ομοφοβικό βίντεο σε σχολείο - «Δεν ενώνονται δύο άντρες μαζί»

Το θέμα έθιξε η ανεξάρτητη βουλεύτρια Αλεξάνδρα Ατταλίδου

24news team

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά από ομοφοβικό βίντεο που προβλήθηκε σε τελειόφοιτους μαθητές κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών σε Λύκειο της Λευκωσίας.

Το θέμα έθιξε η ανεξάρτητη βουλεύτρια Αλεξάνδρα Ατταλίδου ενώπιον της χθεσινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου συζητείτο η στρατηγική για την ισότητα των φύλων. Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Ατταλίδου στην «Καθημερινή», η ίδια ενημερώθηκε για το περιστατικό από δυσαρεστημένο γονέα, αλλά και μέσα από ανάρτηση που κυκλοφορεί στην πλατφόρμα «Χ», από τις 26 Ιανουαρίου.

Το βίντεο που προβλήθηκε στους μαθητές φέρει τον τίτλο «ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος αποδομεί μέσα σε 3 λεπτά την ομοφυλοφιλία». Στη συγκεκριμένη ομιλία, ο Μητροπολίτης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «για να γίνει ψυχοσωματική ένωση πρέπει να είναι συμπληρωματικοί οι άνθρωποι. Όχι ίδιοι. Δεν ενώνονται δύο άνδρες μαζί, ούτε δύο γυναίκες. Συμπληρωματικοί ανατομικά είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα».

Διατάχθηκε έρευνα

Να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή η κ. Ατταλίδου απηύθυνε ερώτηση προς το Υπουργείο για το αν η ύλη των μαθημάτων περιλαμβάνει την προβολή τέτοιων βίντεο, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση. Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε, πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό για το οποίο το Υπουργείο Παιδείας διέταξε έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση