ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι είναι οι πύραυλοι S-200 (Vid)

Το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για πύραυλο του πεπαλαιωμένου συστήματος

Εύλογα ερωτήματα και αγωνία στους πολίτες της Κύπρου προκάλεσε η πτώση αντικειμένου, το οποίο εικάζεται ότι είναι πύραυλος S-200, ρωσικής κατασκευής. Τις ενδείξεις για την «ταυτότητα» του αντικειμένου ενισχύουν οι ρωσικές επιγραφές σε κομμάτια που εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές στα κατεχόμενα, μετά την πρόσκρουσή του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που πηγάζουν από τα κατεχόμενα, φαίνεται ότι, τελικά, πρόκειται για πύραυλο S-200, ρωσικής προέλευσης, που εκτοξεύθηκε από την Συρία, για να αναχαιτίσει τις ισραηλινές επιθέσεις.


Πενταδάκτυλος: Για πύραυλο S-200 μιλά ο Οζερσάι (Pics)


Βασισμένοι στις παραπάνω εκτιμήσεις, αναζητήσαμε τα χαρακτηριστικά του εν λόγω πυραυλικού συστήματος και παρουσιάζουμε τα στοιχεία παρακάτω:

Πρόκειται για ένα πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος, το οποίο κατασκευάστηκε από τον Ρώσο Grushin και εξήχθη σε χώρες της Μέσης Ανατολής για σκοπούς άμυνας εναντίον των αμερικανικών αεροσκαφών SR-71 κατά την δεκαετία του '60.


Πύραυλος φαίνεται να κτύπησε τον Πενταδάκτυλο (Pics, Vid)


Περί του 1960, ο Grushin ανέπτυξε τον πύραυλο 5V21 για το σύστημα Angara S-200. Ο πύραυλος αυτός είχε εμβέλεια 150 km, με τις αεροδυναμικές του επιφάνειες να έχουν την δυνατότητα να ρυθμίζονται ανάλογα με την ταχύτητα και το υψόμετρο του πυραύλου.

Κατά την δεκαετία του '80, ο εν λόγω πύραυλος παρεμπόδιζε ισραηλινά αναγνωριστικά αεροσκάφη στην Μέση Ανατολή με επιτυχία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση