ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάηκαν οικίες στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά

24news team

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/7), στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού.

Οι Αρχές χρειάστηκε να εκκενώσουν κατοικίες, ενώ σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη της περιοχής κάηκαν δύο σπίτια.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, παραμένει ένα μικρό ενεργό μέτωπο με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να επιχειρούν για την καταστολή του.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου δύο τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο κος. Κεττής σημειώνει ότι στην επιχείρηση συνέλαβαν και οι Βρετανικές Βάσεις με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προστατεύθηκε μεγάλος αριθμός μεμονωμένων κατοικιών και κτηνοτροφικών υποστατικών, ενώ τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο «Ίκαρος 2», με επτά εναέρια μέσα από αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ελικόπτερα από ΜΑΕΠ, Βρετανικές Βάσεις και την Εθνική Φρουρά.

«Κάηκαν δύο σπίτια»

Σε επικοινωνία μας με τον Κοινοτάρχη Αγίου Αμβροσίου, Στέλιο Γρηγορίου, μας ανέφερε ότι έγιναν προσπάθειες από όλους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ είχε προσθέσει ότι, «μαχόμαστε να γλυτώσουμε μάντρες και σπίτια».

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε: «κάηκαν δύο σπίτια και συγκεκριμένα δύο εξοχικά», ενώ διευκρίνισε πως οι ένοικοι των σπιτιών έχουν αποχωρήσει για την δική τους ασφάλεια.

Χωρίς ρεύμα Άγιος Αμβρόσιος και Πάχνα

Χωρίς ρεύμα είναι οι περιοχές Άγιος Αμβρόσιος και Πάχνα λόγω της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, έξι με επτά πάσσαλοι έχουν καεί από την φωτιά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Όπως μας ανέφερε για να επανέλθει το ρεύμα θα χρειαστεί να γίνει εγκατάσταση νέων πασσάλων όμως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν γίνει κατάσβεση της φωτιάς.

Άνοιξε ο δρόμος Αγ. Αμβροσίου προς Πάχνα – Όμοδος

Ο δρόμος Αγίου Αμβροσίου Λεμεσού, προς τα χωριά Πάχνα και Όμοδος, ο οποίος ήταν κλειστός λόγω πυρκαγιάς, έχει ανοίξει.

Bίντεο από Kitas Weather

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση