ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Παραμάλι - Πρόλαβαν τα χειρότερα

Σε συναγερμό τέθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

24news team

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Μαίου, μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Παραμάλι στην Επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής στο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και των Βρετανικών Βάσεων για την κατάσβεσή της.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο χωρίς τραυματισμούς ή σοβαρές ζημιές σε περιουσίες, αναφέρουν σε μήνυμά τους οι Βρετανικές Βάσεις, στην κυριότητα των οποίων εμπίπτει η περιοχή, ενώ ευχαριστούν όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη συνεργασία.

Σημειώνεται πως είχε ενημερωθεί και η Πολιτική Άμυνα ενώ εκκεν΄ώθηκαν προληπτικά η Ιερά Μονή Συμβούλου Χριστού Άγιος Γεώργιος και βρετανικές κατοικίες της περιοχής. 

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον αρχιπύραρχο Νίκο Λογγίνο, υπολογίζεται ότι έχει καεί 1,5 τ.χ από άγρια βλάστηση, θάμνους και δέντρα, ενώ τα αιτία της φωτιάς διερευνώνται.

*Φωτογραφία από ΜΚΔ

Στην μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς ρίχθηκαν, αεροσκάφος του Δασών, δύο Ιορδανικά ελικόπτερα συνοδεύομενα από ελικόπτερο Ε.Φ ως επίσης ελικόπτερο της Αστυνομίας και ελικόπτερο των Βάσεων καθώς και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με πυροσβεστικά οχήματα από Λάρνακα, ΕΜΑΚ και Πάφο.

Όπως αναφέρε ο κος. Κεττής στην περιοχή έσπευσε ο Επαρχιακός Υπεύθυνος Λεμεσού και ο Αρχιπύραρχος.

Στην περιοχή, όπου έσπευσε και η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις και περιμετρικούς ελέγχους.

 

Εξάλλου, οι Βρετανικές Βάσεις είχαν ενημερώσει τους οδηγούς να αποφεύγουν τη χρήση του δρόμου Παραμαλιού – Happy Valley, καθώς και τους οδηγούς στον αυτοκινητόδρομο προς Πάφο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι καπνοί μπορεί να επηρεάσουν την ορατότητα.

*Βίντεο από kitasweather

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X