ΚΥΠΕ
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε σκύβαλα εντός χώρου στάθμευσης καταστήματος στην Επισκοπή, στην επαρχία Λεμεσού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η στις 02:06 η Υπηρεσία έλαβε κλήση για το περιστατικό και σε αυτό ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Μονοβόλικου και Αγ. Ιωάννη «Λοχία Βασίλη Κρόκου» και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:26.
Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, επηρεάστηκε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο βρισκόταν στον χώρο.
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από περίοικους πριν από την άφιξη των πυροσβεστικών οχημάτων.
Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.
Εξάλλου, στις 07:36 χθες, Πέμπτη ο Πυροσβεστικός Σταθμός Υπαίθρου Ευρύχου ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα σε κλήση για πυρκαγιά σε ηλεκτρικό πίνακα υποστατικού, σε αγροτεμάχιο στην κοινότητα Κάμπου, στην περιοχή «Βρύση του Βάτου», στην επαρχία Λευκωσίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πυροσβεστικό όχημα από την Ιερά Μονή Κύκκου, καθώς και δύο οχήματα του Τμήματος Δασών της περιοχής, κατέσβησαν την πυρκαγιά πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, ζημιές υπέστη ο ηλεκτρικός πίνακας, μέρος του εσωτερικού, καθώς επίσης και η εξωτερική τοιχοποιία του υποστατικού.
Μετά από διερεύνηση που διεξήχθη, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα/αστοχία στον ηλεκτρικό πίνακα.
Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 03ης Σεπτεμβρίου 2026 μέχρι και τις 06:00 της 04ης Σεπτεμβρίου 2026, ανταποκρίθηκε σε 35 κλήσεις για βοήθεια (10 πυρκαγιές, 21 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις).




























