ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Βροχές, χιόνια αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

24news team

Με μεταβολές του καιρού θα μπούμε το Σαββατοκύριακο καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Σάββατο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες, ενώ στα ορεινά αναμένεται να πέσουν χιόνια.

Μεταβολή ωστόσο θα σημειωθεί από το βράδυ του Σαββάτου, όπου ο καιρός θα καταστεί αίθριος και την Κυριακή να σημειώνεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Η ανακοίνωση της Μετερεωολογικής Υπηρεσίας

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ από αύριο αναμένεται να επηρεάσει παροδικά την περιοχή χαμηλή πίεση. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Το ύψος των χιονιών στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 61 εκατοστά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών κυρίως στα βόρεια, τα δυτικά και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και καταιγίδα καθώς και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:
 

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 19°C 4°C 44%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 18°C 7°C 49%
Λεμεσός: 17°C 8°C 53%
Αεροδρόμιο Πάφου: 18°C 7°C 60%
Φρέναρος: 18°C 6°C 57%
Πρόδρομος: 12°C 3°C 67%
Πόλις Χρυσοχούς: 18°C 8°C 57%

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση