ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ψευτογιατρός προσπάθησε να αποσπάσει 90.000 από ηλικιωμένη

Συνελήφθη 57χρονος

Γύρω στις 10.30 χθες το πρωί επικοινώνησε τηλεφωνικά με 78χρονη κάτοικο της επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος φέρεται να της συστήθηκε ως ορθοπεδικός ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου και να της ανάφερε ότι η κόρη της, είχε σπάσει το πόδι της, βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση και χρειαζόταν άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, φέρεται να της ανάφερε ότι χρειαζόταν να καταβληθεί το χρηματικό ποσό των €90,000 για τη χειρουργική επέμβαση.

Την ίδια στιγμή, ο άγνωστος άντρας φέρεται να συνομίλησε με τον σύζυγο της παραπονούμενης και να του ανάφερε ότι έπρεπε να μεταβεί άμεσα στο Νοσοκομείο για να υπογράψει χαρτιά σχετικά με την χειρουργική επέμβαση. Επίσης, ο άγνωστος άντρας φέρεται να τους ανάφερε να κρατήσουν ανοικτή τη γραμμή και να συνομιλούν μαζί του.

Την ίδια στιγμή και ενώ η παραπονούμενη συνομιλούσε με τον άγνωστο άντρα, εισήλθε στην οικία η κόρη της, η οποία αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και ειδοποίησε την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν άμεσα στην οικία.

Ο άγνωστος άντρας ζήτησε από την παραπονούμενη να του αναφέρει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της, την κάλεσε και της ζήτησε όπως αφήσει το σταθερό τηλέφωνο χωρίς όμως να διακόψει την κλήση.

Η 78χρονη ανάφερε στον άγνωστο άντρα ότι θα μπορούσε να πληρώσει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε μετρητά. Ακολούθως ο άγνωστος άντρας της ζήτησε όπως συναντηθούν σε συγκεκριμένο χώρο για να του παραδώσει τα χρήματα.

Τα μέλη της Αστυνομίας παρακολουθούσαν διακριτικά το συγκεκριμένο χώρο συνάντησης και μόλις ο άγνωστος άντρας πλησίασε την παραπονούμενη και την ρώτησε αν έχει τα χρήματα, επενέβησαν και τον ακινητοποίησαν.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 57χρονο μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι για λογαριασμό τρίτου προσώπου, εισέπραξε χρήματα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τα οποία και μετέφερε σε άλλη χώρα.

Ο 57χρονος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Η Αστυνομία συστήνει ξανά ιδιαίτερη προσοχή, τονίζοντας ότι τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών και στην κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών.

Απευθύνεται επίσης έκκληση στο κοινό όπως, σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα Επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X