ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΣΕΜ: Έκκληση προς το υπουργείο για τις μάσκες

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) σε επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με αφορμή τα χθεσινά περιστατικά λιποθυμιών που παρατηρήθηκαν σε Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου αναφέρει ότι η χρήση μάσκας σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες δημιουργεί προβλήματα στους μαθητές και πρέπει να εξευρεθούν λύσεις.

«Δυστυχώς όπως προβλέψαμε η χρήση μάσκας σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και την αφόρητη κατάσταση στις αίθουσες των σχολείων μας, δημιουργούν προβλήματα στους μαθητές. Θεωρούμε ότι πρέπει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα να βρείτε λύση για αυτό το πρόβλημα, γιατί πολλοί μαθητές ασφυκτιούν λόγω του συνδυασμού των πιο πάνω παραγόντων. Αντιλαμβανόμαστε ότι γίνεται ότι είναι δυνατόν για να περιορίσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οφείλει όμως η πολιτεία να κάνει ότι είναι εφικτό για να προστατεύσει τους μαθητές», αναφέρουν στην επιστολή τους οι μαθητές προς τον Υπουργό Παιδείας.

Καταληκτικά κάνουν έκκληση, όπως ο Υπουργός εξετάσει άμεσα αυτό το σοβαρό ζήτημα και προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X