ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ψάχνουν πού βρίσκεται θαμμένος ο Περικλέους

«Σφίγγα» ο βασικός ύποπτος

24news team

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξονυχιστικές έρευνες των ανακριτών για την υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Άγγελου Περικλέους. Το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας επιβεβαιώθηκε από την γραπτή κατάθεση που έδωσε ο 71χρονος θείος του βασικού υπόπτου και τώρα οι Αρχές επικεντρώνονται στο να εντοπίσουν τη σορό του Περικλέους. Οι ανακριτές θέλοντας να οδηγηθούν στον χώρο του εγκλήματος, αναμένουν στοιχεία ή μαρτυρίες έτσι ώστε οι έρευνες να διενεργηθούν στοχευμένα.

Οι διωκτικές Αρχές, δίνουν έμφαση στην περιοχή όπου εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα το κινητό του Άγγελου (σ.σ Ζύγι και Τόχνη), ωστόσο στο μικροσκόπιο βρίσκονται και περιοχές της Λευκωσίας.

Στην αντίπερα όχθη ο 24χρονος-χάκερ, νούμερο ένα ύποπτος για την υπόθεση-θρίλερ, εξακολουθεί να είναι «σφίγγα» και να μην συνεργάζεται με την ανακριτική ομάδα.

Να σημειωθεί ότι drones και άλλα μέσα αναμένεται να επιστρατευτούν από τις Αρχές για να συμβάλουν στις έρευνες ενώ παράλληλα ξεσκονίζουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σε μία προσπάθεια να οδηγηθούν στη λύση του μυστηρίου. Σημαντικό στοιχείο που περιμένουν οι ανακριτές της υπόθεσης είναι τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων από το κινητό του 24χρονου.

*Φωτογραφία από το Παλαιομέτοχο - Είχε εντοπιστεί καμένο το όχημα του Περικλέους

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 24χρονος

Οι Αρχές διερευνούν το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης εναντίον του 24χρονου χάκερ. Εξάλλου ο βασικός ύποπτος είναι αντιμέτωπος και με τα αδικήματα της απαγωγής με σκοπό το φόνο και του εμπρησμού οχήματος, της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της παράνομης κατοχής πιστολιού και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς σφαιρών.

Η γραπτή κατάθεση που «καίει» τον χάκερ

Ο 71χρονος θείος του 24χρονου, ανέφερε, ότι καθώς κοιμόταν το πρωί της Παρασκευής (21/4), τον επισκέφθηκε ο βασικός ύποπτος και υπό την απειλή του όπλου τον υποχρέωσε να μεταβούν στο πεδίο βολής Παλιομετόχου με σκοπό να κάψουν το όχημα του Περικλέους.
Σύμφωνα με την κατάθεση του 71χρονου, ο νούμερο ένα ύποπτος του είπε ότι σκότωσε με πιστόλι τον Άγγελο Περικλέους, τον έθαψε και ακολούθως κατέστρεψε διάφορα τεκμήρια.

Σημειώνεται, πως τόσο ο 71χρονος όσο και ο 38χρονος υπέδειξαν στους ανακριτές, σημεία και χώρους που είχαν μεταβεί μαζί με τον βασικό ύποπτο, πριν αλλά και μετά τον εμπρησμό του οχήματος στο πεδίο βολής του Παλιομετόχου. Εξάλλου οι Αρχές, εντόπισαν τεκμήρια, όπως μισοκαμένα ρούχα, όπως αυτά που φορούσε ο ύποπτος μεταξύ 20ης και 21ης Απριλίου και εξασφάλισαν μαρτυρία ότι πρόσφατα ο 24χρονος-χάκερ αγόρασε σχοινιά, αλυσοπρίονο, γάντια, φτυάρι, κολλητικές ταινίες και άλλα υλικά από πολυκατάστημα.

Ελεύθερη η μητέρα του και άλλοι δύο

Η μητέρα του 24χρονου κατηγορήθηκε γραπτώς για συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος ενώ άλλοι δύο εκ των συλληφθέντων ηλικίας 50 και 36 ετών αφέθηκαν ελεύθεροι.

Θυμίζουμε πως η 59χρονη-μητέρα του χάκερ συνελήφθη αφού έδωσε ψεύτικο άλλοθι στον γιο της. Συγκεκριμένα ανακρινόμενη αρχικά από την Αστυνομία είχε αναφέρει ότι ο γιος της βρισκόταν στο σπίτι της το βράδυ της εξαφάνισης του Περικλέους κάτι που διαψεύσθηκε από τις έρευνες.

Όσον αφορά τον 50χρονο, είναι το άτομο, σύμφωνα με τα όσα είχαν ακουστεί στο δικαστήριο, που είχε μεταβεί μαζί με τον βασικό ύποπτο σε κατάστημα αγοράζοντας ρόπαλα. Ο 36χρονος, είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος που εντοπίστηκε κοντά στην οικία του Περικλέους.

Οι διαφορές, οι καβγάδες και οι ξυλοδαρμοί

Ο Άγγελος Περικλέους και ο 24χρονος-χάκερ, όπως ακούστηκε σε προηγούμενη δικάσιμο ενώπιον Δικαστηρίου, είχαν προσωπικές και οικονομικές διαφορές που πολλές φορές κατέληγαν σε καυγάδες και ξυλοδαρμούς.

Ο 71χρονος και ο 38χρονος φέρονται, από τις έρευνες της Αστυνομίας, να είναι αυτοί που βοήθησαν τον νούμερο ένα ύποπτο να κάψει το αυτοκίνητο του Περικλέους στο πεδίο βολής στο Παλαιομέτοχο. Όπως προκύπτει για τη μετακίνηση τους από το πεδίο βολής φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το αυτοκίνητο του θείου, το οποίο εντοπίστηκε το Σάββατο (29/4), κοντά στην πατρική οικία του 24χρονου και έχει παραληφθεί από την αστυνομία.

Φοβόταν για τη ζωή του ο Άγγελος

Οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν μαρτυρία από πρόσωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του Άγγελου που αναφέρει ότι ο 31χρονος φοβόταν για τη ζωή του. Συγκεκριμένα, ο Περικλέους, φαίνεται να εκμυστηρεύτηκε σε κοντινό του πρόσωπο, ότι υποψιαζόταν πως ο 24χρονος-χάκερ, θα του έκανε κακό. Παράλληλα το ότι ο 24χρονος-χάκερ ήταν και το τελευταίο πρόσωπο που συνάντησε τον Άγγελο Περικλέους είναι ακόμα ένα στοιχείο που τον βαραίνει.

Στο μικροσκόπιο η κλοπή των €100.000

Στο κάδρο των ερευνών εξακολουθεί να παραμένει η καταγγελία για κλοπή ενός πανάκριβου ρολογιού αλλά και 100.000 ευρώ.
Ο 24χρονος που είχε συλληφθεί για απόσπαση χρημάτων ύψους €200.000 από Ρώσο επιχειρηματία και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, είχε μεταβεί στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, όπου είχε καταγγείλει κλοπή χρηματικού ποσού αλλά και ξυλοδαρμό του.

Ο ίδιος, είχε αναφέρει ότι άγνωστα πρόσωπα, του έκλεψαν 100.000 ευρώ, ένα ρολόι και τρία κινητά.

Σημειώνεται πως οι 100.000 ευρώ ήταν μέρος των 200.000 ευρώ που ο ύποπτος είχε αποσπάσει από τον επιχειρηματία. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 24χρονος, κατονόμασε τον Περικλέους ως το πρόσωπο που τον έκλεψε.

Η πιο πάνω υπόθεση βρίσκεται στο κάδρο των ερευνών της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί κατά πόσον συνδέεται με την εξαφάνιση του Περικλέους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X