ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα ο Εμπεδοκλής - Τον... πρόδωσε

Πότε θα ακούσει την ποινή του

Ενοχος για παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, κρίθηκε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο πρώην Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής, 59 ετών, για προσπάθεια να επηρεάσει λειτουργό του Δήμου Λάρνακας, ο οποίος επρόκειτο να καταθέσει σε δίκη στην οποία ήταν κατηγορούμενος, που αφορούσε υπόθεση κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο 59χρονος, ενώ τον Ιούνιο του 2018 ήταν κατηγορούμενος σε υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων, προσπάθησε να επηρεάσει λειτουργό του Δήμου.

Συγκεκριμένα, όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο, ενώ πλησίαζε η κατάθεση λειτουργού του Δήμου Λάρνακας, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο πρώην Δημοτικός Γραμματέας, τον επισκέφθηκε και τού εισηγήθηκε να διαβάσει συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο το οποίο είχε ετοιμάσει με τον δικηγόρο του.

Ωστόσο ο λειτουργός του Δήμου Λάρνακας μετέβη στην Αστυνομία και έκανε καταγγελία, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του πρώην Δημοτικού Γραμματέα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο χθες ύστερα από αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης και του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής, έκρινε ένοχο τον 59χρονο στην κατηγορία της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

Το Δικαστήριο όρισε την 21η Ιανουαρίου ως ημερομηνία για επιβολή ποινής στον 59χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας καταδικάστηκε στις 23 Απριλίου 2019 σε φυλάκιση πέντε ετών, αφού βρέθηκε ένοχος, ύστερα από ακροαματική διαδικασία, στις κατηγορίες της κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα ο 59χρονος, κρίθηκε ένοχος ότι ζήτησε και έλαβε ποσό 35 χιλιάδων ευρώ από τον ιδιοκτήτη του παραλιακού κέντρου Μακού στην περιοχή της λεωφόρου Πιαλέ Πασιά, παρουσιάζοντας τα χρήματα αυτά ως πρόστιμο από τον Δήμο Λάρνακας έναντι νομιμοποίησης πολεοδομικών παρανομιών στο καφεστιατόριο.

Ωστόσο ο 59χρονος οικειοποιήθηκε, σύμφωνα με το Δικαστήριο τα χρήματα τα οποία έπρεπε να καταλήξουν στα ταμεία του Δήμου Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X