ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
18° Λευκωσία,
17 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Προσοχή! Διαδικτυακή απάτη για Κύπριους που ήθελαν να αγοράσουν αυτοκίνητο

Η καταγγελία

ΚΥΠΕ

Επιτήδειοι συνεχίζουν να εξαπατούν αθώους πολίτες μέσω διαδικτύου, με την αστυνομία να καλεί το κοινό και κυρίως τους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σήμερα, εκπρόσωπος εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων κατήγγειλε στην αστυνομία, ότι η εταιρεία του είχε παραγγείλει αυτοκίνητο, αξίας 24.569 ευρώ από την Αγγλία. Στις 19 του μήνα έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο καλούνταν να προχωρήσουν σε έμβασμα του ποσού σε συγκεκριμένο λογαριασμό τράπεζας, στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ηλεκτρονικό μήνυμα φαινόταν ότι προερχόταν από την προμηθεύτρια εταιρεία στην Αγγλία, έτσι οι παραπονούμενοι προχώρησαν σε έμβασμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν όμως με την εταιρεία στη Βρετανία, τους λέχθηκε ότι ουδέποτε αποστάληκε τέτοιο email και ουδέποτε ζήτησαν έμβασμα σε τράπεζα της Ισπανίας. Τότε αντιλήφθηκαν ότι είχαν πέσει θύματα απάτης και προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία Λεμεσού.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση, ενώ η αστυνομία απευθύνει για μια ακόμη φορά έκκληση προς το κοινό και κυρίως τους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν προχωρούν σε εμβάσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση