ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόγνωση Κύπριου αθλητή - «Από πότε κρυβόμαστε απέναντι στους κατακτητές;»

Η ανάρτηση από παίκτη μπιλιάρδου που συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό τουρνουά μπιλιάρδου στην Φινλανδία

24news team

Έντονα παράπονα εκφράζει αθλητής μπιλιάρδου που βρέθηκε στο Πανευρωπαϊκό Τουρνουά που διεξάγεται στη Φινλανδία, λόγω της συμμετοχής παικτών από την κατεχόμενη Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο αθλητής Χρίστος Μελιγαλιώτης, με προσωπική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρνει στη δημοσιότητα το ζήτημα και εκφράζει τον προβληματισμό του για τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων στα τουρνουά, οι οποίοι όπως αναφέρει συμμετέχουν κανονικά με τη σημαία του ψευδοκράτους και τυγχάνουν αναγνώρισης ως «North Cyprus».

*Ο αθλητής μπιλιάρδου, Χρίστος Μελιγαλιώτης 

Ο αθλητής τονίζει πως τέτοια φαινόμενα έχουν συζητηθεί τα τελευταία χρόνια με την Κυβέρνηση, η οποία όμως μετά από πολλές συναντήσεις αδυνατεί να βρει λύση στο πρόβλημα. Επίσης, ο ίδιος κληρώθηκε να αγωνιστεί απέναντι σε Τουρκοκύπριο και σύμφωνα με την ανάρτησή του, οι οδηγίες που έχει από την ομοσπονδία του, τον ΚΟΑ και το ΥΠΕΞ είναι να μην αγωνίζεται, αφήνοντας τον αντίπαλο να προχωρήσει.

*Ο πίνακας του αγώνα με την απόσυρση (FF – Forfeit) του Μελιγαλιώτη

Καταληκτικά, ο αθλητής ζητά απαντήσεις από την Κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Για πόσο ακόμα θα ερχόμαστε στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες με το φόβο να μην τους βρούμε μπροστά μας, από ποτέ κρυβόμαστε απέναντι στους κατακτητές και υποκύπτουμε στη σημαία τους».

Αυτούσια η ανάρτηση

«Πρώτη φορά κάνω μια δημόσια ανακοίνωση αλλά νομίζω ότι εάν δεν το κάνω δεν βοηθάει σε τίποτα τη χώρα που ζούμε και το άθλημα που αγωνιζόμαστε.

Έχουμε έρθει στην Φιλανδία να αγωνιστούμε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου εκπροσωπώντας την Κύπρο αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο τόσα χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να το λύσει μετά από πολλές συναντήσεις μαζί τους και πολλές υποσχέσεις δεν έχει γίνει απόλυτος τίποτα...

Αυτό είναι οι Τουρκοκύπριοι οι οποίοι αγωνίζονται κανονικά με τη σημαία του ψευδοκράτους και είναι αναγνωρισμένοι επίσημα από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μπιλιάρδου σαν NORTH CYPRUS και χωρίς κανένα ενδοιασμό αγωνίζονται κανονικά.

Εγώ σήμερα κληρώθηκα στο τουρνουά να παίξω με Τουρκοκύπριο αντίπαλο και οι οδηγίες που έχω από την Ομοσπονδία μου και τον ΚΟΑ και το Υπουργείο Εξωτερικών είναι να μην αγωνιστώ και να αφήσουμε τον αντίπαλο να προχωρήσει.....

Από ποτέ κρυβόμαστε απέναντι στους κατακτητές και υποκύπτουμε στη σημαία τους; Για πόσο ακόμα θα ερχόμαστε στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες με το φόβο να μην τους βρούμε μπροστά μας;

Θα ήθελα μια απάντηση από τους αρμόδιους της Κυβέρνησης όχι σαν αθλητής αλλά σαν απλός πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας....»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X