ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Προδρόμου: «Το ΥΠΠΑΝ και ο ΚΟΑ ενθαρρύνουν και διευκολύνουν θύματα παρενόχλησης»

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας για θέματα συμπεριφορών παρενόχλησης και σεξουαλικών αδικημάτων στον χώρο του Αθλητισμού.

O Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προέβη σήμερα σε δηλώσεις αναφορικά με θέματα συμπεριφορών παρενόχλησης και σεξουαλικών αδικημάτων στον χώρο του Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε μαζί με την Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) κα Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτίαδη και την Αντιπρόεδρο του Οργανισμού κα Καίτη Λουκαΐδου Χατζηκυριάκου ανέφερε: «Τόσο οι διεθνείς εξελίξεις όσο και η ευαισθητοποίηση στην κυπριακή κοινωνία για τα αδικήματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή και για επιθέσεις ακόμα που παραμένουν κρυμμένα για χρόνια, αλλά και πέραν αυτών, η υποχρέωσή μας για διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των πολιτών, μάς οδηγούν και είμαστε σήμερα εδώ μαζί με την ηγεσία και τη διεύθυνση της ανώτατης αθλητικής Αρχής, του ΚΟΑ, με σκοπό να πούμε σε όλες και όλους ότι:

«Η σιωπή δεν είναι χρυσός».

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Είναι καιρός να μιλήσουμε! Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και να τερματίσουμε πρακτικές συγκάλυψης.

Είναι καιρός να έρθουν στην επιφάνεια, να αντιμετωπισθούν και να παταχθούν τέτοια φαινόμενα που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και τον πολιτισμό μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση