ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προδρόμου: «Γιατί ξεχωρίζετε τα δημοτικά;»

Οι δηλώσεις του κ. Προδρόμου έγινε μετά τον εμβολιασμό μελών του Υπουργικού Συμβουλίου με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca

Γίνεται μια συζήτηση στην τριμερή επιτροπή σε σχέση με το θέμα της λειτουργίας των σχολείων και άμα υπάρξουν αποφάσεις θα ανακοινωθούν, δήλωσε το πρωί ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, ερωτηθείς αν τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν πρόωρα για το Πάσχα.

"Γιατί ξεχωρίζετε τα δημοτικά; Γίνεται μια συζήτηση, υπάρχει μια τριμερής επιτροπή, από το Υπουργείο Υγείας, από το Υπουργείο Παιδείας και από τη συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή. Εξετάζονται εισηγήσεις, ιδέες για να δούμε πώς θα αναπροσαρμοστούμε. Άμα υπάρξουν αποφάσεις θα ανακοινωθούν", ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Οι δηλώσεις του κ. Προδρόμου έγινε μετά τον εμβολιασμό μελών του Υπουργικού Συμβουλίου με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε πως "εδώ και καιρό ζούμε αυτή την πραγματικότητα αλλά τώρα πια έχουμε τη δυνατότητα, υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο, ένα πρόγραμμα εμβολιασμών, και εφόσον όλοι προσέλθουμε και εμβολιαστούμε, σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέχρι το καλοκαίρι θα μπορούμε να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι τις συνθήκες".

Σημείωσε πως σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εμβολιαστεί και πως σε ό,τι αφορά τον ίδιο ούτως ή άλλως αυτές τις μέρες ήταν η σειρά του να εμβολιαστεί.

"Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι πρέπει να αποφύγουμε τις φήμες και τις διαδόσεις. Οι εμβολιασμοί έχουν τύχει έγκρισης σε διεθνές, σε ευρωπαϊκό, σε παγκόσμιο επίπεδο, και θα πρέπει συλλογικά όλοι οι Κύπριοι πολίτες να κάνουμε αυτό που είναι στο χέρι μας. Και είναι στο χέρι μας να αποκτήσουμε την ανοσία, διότι διαφορετικά θα είμαστε υπόχρεοι συνεχώς να παίρνουμε μέτρα τα οποία κανέναν δεν ευχαριστούν και προκαλούν δυσανασχέτηση", επεσήμανε ο κ. Προδρόμου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X