ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού

Της εκδήλωσης προηγήθηκε μεγάλη πορεία μοτοσικλετιστών

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου από την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού, η εκδήλωση "μνήμης και αξιοπρέπειας", στο Οδόφραγμα Δερύνειας. Φέτος συμπληρώνονται 26 χρόνια από τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Οι διήμερες εκδηλώσεις άρχισαν από το Μνημείο Προσφύγων Μικρασιατικού Ελληνισμού στην Λεμεσό. Εκεί οι μοτοσικλετιστές συνάντησαν μέλη του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου, συνδέοντας τη φετινή πορεία με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922.

Γύρω στις 80 μοτοσυκλέτες της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», πορεύθηκαν προς το οδόφραγμα Αστρομερίτη, το οποίο έκλεισαν «συμβολικά για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα εναντίον της κατοχής και του συμβιβασμού με τη διχοτόμηση». Ακολούθως, μέσω της νεκρής ζώνης, έφτασαν στο χωριό Μάμμαρι, όπου σε συνεργασία με τη νεολαία της κοινότητας, εγκαινίασαν χώρο τιμής για τους άνδρες της ΕΛΔΥΚ, οι οποίοι υπηρέτησαν εκεί από το 1963 μέχρι το 1974.

Όπως κάθε χρόνο, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» απέτισε φόρο τιμής στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, προχώρησε με «συμβολικό κλείσιμο του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου», πραγματοποίησε σύντομη στάση στο οδόφραγμα Λήδρα Πάλλας και «συμβολικό κλείσιμο του οδοφράγματος της οδού Λήδρας».

Της εκδήλωσης προηγήθηκε μεγάλη πορεία μοτοσικλετιστών από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Στο οδόφραγμα Δερύνειας μεταφέρθηκε από την Λεμεσό η μοτοσικλέτα του Τάσου Ισαάκ η οποία επισκευάστηκε και εκτίθεται στον σύλλογο EGOPHOVIA MCC.

Η εκδήλωση περιελάβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και μέσα από οπτικοακουστικό υλικό γινόταν παραλληλισμός με την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X