ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσους βαθμούς πρέπει να έχεις το κλιματιστικό για να μην «καεί» ο λογαριασμός

Τέλος στην επιδότηση των περίπου 70 ευρώ τη διμηνία

24news team

Λόγω της αυξημένης ζήτησης στην ηλεκτρική ενέργεια η ΑΗΚ συστήνει στο καταναλωτικό κοινό, να ρυθμίζει το κλιματιστικό σε θερμοκρασία γύρω στους 26 βαθμούς.

Κι αυτό διότι, όπως ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή "Διασπορά Ειδήσεων" η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδόπουλου, «κάθε βαθμός πιο κάτω από τους 26, καταναλώνει μέχρι και 7% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Άρα είναι σημαντικό να ρυθμίζουμε τα κλιματιστικά μας σε μια θερμοκρασία με την οποία να νιώθουμε άνετα».

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να κλείνουμε τις πόρτες, να υπάρχει καλή μόνωση ώστε να περιορίζονται οι απώλειες ψύξης, διότι εξοικονομείται μέχρι και 40% ηλεκτρική ενέργεια. Σημαντικό είναι επίσης τα ψυγεία να είναι μακριά από πηγές θερμότητας (ήλιος), γιατί αυξάνεται πολύ η κατανάλωσή τους. «Γενικά όλες αυτές οι απλές συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας βοηθούν τους καταναλωτές να μειώνουν την κατανάλωσή τους, έτσι ώστε να μην έρθουν φουσκωμένοι λογαριασμοί» εξήγησε η κα. Παπαδοπουλου.

Τέλος στην επιδότηση των περίπου 70 ευρώ τη διμηνία

Εν συνεχεία η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, ανέφερε ότι «με την πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου τερματίζεται η επιδότηση που υπήρχε στα τιμολόγια της ΑΗΚ, η οποία αναλογούσε περίπου σε 70 ευρώ για μία διμηνία. Με βάση την απόφαση αυτή, η χορηγία παραμένει μόνο για τη διατίμηση στις κατηγορίες ευάλωτων καταναλωτών, όπως τους καθορίζει το κράτος. Για τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, οι λογαριασμοί πλέον σημειώνουν αύξηση 28% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα λόγω του τερματισμού της συγκεκριμένης χορηγίας από το Υπουργείο Οικονομικών. Έτσι τώρα θα κληθούμε να πληρώσουμε γύρω στα 270 ευρώ για 800 κιλοβατώρες, ενώ με την χορηγία ήταν στα 210 ευρώ για 800 κιλοβατώρες».

Διευκρινίζει παράλληλα, ότι οι λογαριασμοί που εκδίδονται από τις αρχές Ιουλίου, δεν έχουν πλέον την χορηγία του κράτους.

Διευκολύνσεις σε ευάλωτες ομάδες

Σχετικά με τις ευάλωτες ομάδες και την μείωση την οποία δικαιούνται η κα. Παπαδόπουλου δήλωσε: «Παρόλο που οι δικαιούχοι ανέρχονται στις 34 χιλιάδες άτομα, εντούτοις μόνο 18,5 χιλιάδες έχουν ενταχθεί στο σχέδιο. Γι’ αυτό τους καλούμε να έρθουν να αιτηθούν τη διατίμηση η οποία θα τους προσφέρει μειωμένα τιμολόγια, γύρω στο 20%.

Πρόκειται για τις πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες με τρία εξαρτώμενα παιδιά κάτω των 18 ετών, τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, τους δικαιούχους του ΕΕΕ, τους δικαιούχους του επιδόματος βαριάς κινητικής αναπηρίας και τα άτομα μέλη του συνδέσου ατόμων πολλαπλής σκλήρυνσης και αιμοκαθαιρόμενοι».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση