ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσο θα κοστίσει το Σαρακοστιανό τραπέζι; (Τιμές)

Ακριβότερο φέτος!

Η καταστροφή καλλιεργειών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, έχουν οδηγήσει στην αύξηση των τιμών των λαχανικών και των φρούτων, με αποτέλεσμα το φετινό Σαρακοστιανό τραπέζι να είναι αρκετά ακριβότερο από το περσινό.

Αυτό δήλωσε στο ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Σωματείου Ιδιοκτητών Φρουταριών, Πόλυς Καττάσης, παραθέτοντας ενδεικτικές τιμές προϊόντων, που ωστόσο και πάλι αναμένεται να διαφοροποιηθούν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Όπως είπε, η συνεχής χαλαζόπτωσης, τα χιόνια στο Τρόοδος και ο παγετός κατέστρεψαν "πολλές ανθοφορίες αλλά και ολόκληρες φυτείες", με αποτέλεσμα, αφενός να μειωθούν οι ποσότητες προϊόντων που διοχετεύονται στην αγορά και αφετέρου, να αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως το Σωματείο θεωρεί ότι σε ορισμένα προϊόντα οι τιμές είναι "παραφουσκωμένες και ότι θα έπρεπε να ήταν σε πιο χαμηλά επίπεδα από ότι είναι σήμερα".

Ενδεικτικά, οι τομάτες από €1.50 το κιλό πέρσι, σήμερα πωλούνται στα €2.30 το κιλό, τα αγγουράκια θερμοκηπίου από €1.20 το κιλό, πωλούνται σήμερα στα €2.80 το κιλό και τα αγγουράκια χωραφιού, από €2.50 πέρσι, φέτος πωλούνται κατά ένα ευρώ το κιλό ακριβότερα, δηλαδή €3.50.

Επίσης το μπιζέλι και τα κουκιά, από €3.50 πέρσι, φέτος πωλούνται €5.00 το κιλό, το μπρόκολο από 60σεντ πέρσι, πωλείται σήμερα στα €2.60 το κιλό και τα κολοκυθάκια από 50σεντ πέρσι, πωλούνται τώρα στα €2.00 με €2.50 το κιλό (ανάλογα με το είδος).

Σύμφωνα με τον κ.Καττάση, "μέχρι το σαρακοστιανό τραπέζι θα αναμένουμε περαιτέρω διαφοροποιήσεις των τιμών στα φθαρτά και φρούτα δια του λόγου θα έχουμε και αλλά ανοίγματα στις τιμές".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X