ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πορεία στη Λευκωσία για απελευθέρωση του Κενάν Αγιάζ

Δείτε εικόνες

ΚΥΠΕ

Κούρδοι που διαμένουν στην Κύπρο πραγματοποίησαν την Πέμπτη στις 5.30 το απόγευμα πορεία από την Πλατεία Φανερωμένης μέσω της οδού Λήδρας, στη Πλατεία Ελευθερίας και από εκεί στις Κεντρικές Φυλακές.

Αίτημα των Κούρδων είναι η απελευθέρωση του Κενάν Αγιάζ, ο οποίος κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές για φερόμενη συμμετοχή του σε τρομοκρατικό κτύπημα. Ο Αγιάζ συνελήφθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 15 Μαρτίου 2023 ύστερα από ένταλμα της Γερμανίας ενώ πήγαινε να επισκεφθεί την οικογένεια του στην Σουηδία.

Ο Κενάν Αγιάζ άρχισε την Πέμπτη, απεργία πείνας επ' αόριστον στις φυλακές ζητώντας να μην εκδοθεί στη Γερμανία και να αφεθεί ελεύθερος. Ο Αγιάζ βρίσκεται σε κελί απομόνωσης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος», Λάμπρος Καλλένος, ανέφερε πως ζητείται από τις κυπριακές αρχές όπως απελευθερώσουν τον Αγιάζ. «Στη Γερμανία υπάρχει ο κίνδυνος έκδοσης του στη Τουρκία, όπου θα διατρέξει κίνδυνο η ζωή του, και θα καταδικαστεί σε πολύχρονη ποινή φυλάκισης», σημείωσε.

Ανέφερε ότι ο Κενάν, πρέπει να αφεθεί ελεύθερος γιατί δεν είναι τρομοκράτης, όπως είπε. «Ο αγωνιστής Κενάν, ως δημοκρατικός αγωνιστής της ελευθερίας δεν έκανε τρομοκρατικές πράξεις, μα ομιλίες και σεμινάρια για το κουρδικό ζήτημα. Δεν είναι τρομοκράτης, και δεν πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X