ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πονοκέφαλος» η πώληση ακινήτων στα κατεχόμενα

Τι αναφέρει τ/κ δημοσίευμα

ΚΥΠΕ

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Ντιγιαλόγκ» σε δημοσίευμα της εστιάζει στο περιουσιακό ζήτημα και συγκεκριμένα στην πώληση γης ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας σε ξένους στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου. Όπως γράφει, στο μέλλον, με λύση ή χωρίς, το θέμα αυτό θα αποτελέσει πονοκέφαλο για την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο δημοσίευμα της «Ντιγιαλόγκ» αναφέρεται ότι «κυρίως εθνικιστικοί κύκλοι» στις κατεχόμενες περιοχές έχουν πανικοβληθεί ότι θα μείνουν χωρίς εδάφη εξαιτίας της πώλησης γης σε Ρώσους και Ισραηλινούς και γράφει ότι πρέπει να τεθούν περιορισμοί.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «επικίνδυνο παιχνίδι που δεν λαμβάνει υπόψη τις μελλοντικές συνέπειες».

Φέρνοντας ως παράδειγμα ότι μια εξοχική κατοικία στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας πωλείται προς 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ στα κατεχόμενα παρόμοιο υποστατικό πωλείται προς 200 χιλιάδες στερλίνες, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ξένοι, οι οποίοι δεν γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο νησί σε σχέση με το εδαφικό, προβαίνουν σε αγορά γης στα κατεχόμενα επειδή τα θεωρούν «παράδεισο φθήνιας».

Καταλήγει λέγοντας ότι στο μέλλον, με λύση ή χωρίς, το θέμα αυτό θα αποτελέσει πονοκέφαλο για την Τουρκία και παρουσιάζει την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επίλυσή του.

Σχολιάζει, ωστόσο, ότι λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων έχει διευθετήσει πολύ λίγες από τις αιτήσεις Ελληνοκυπρίων που τις έχουν υποβληθεί.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση