ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάλος για Στασικράτους - «Κτύπησε» η Αστυνομία (pic)

Τι συνέβη στο κεντρικό σημείο της Πρωτεύουσας

24news team

Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί από φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες διακρίνεται αρκετός κόσμος στην οδό Στασικράτους, στην Λευκωσία.

Εκεί, φαίνεται ότι κάποιοι χώροι εστίασης αποφάσισαν να λειτουργήσουν για να προσφέρουν take away φαγητό και ποτό σε πολίτες, που θα έκαναν την βόλτα τους στην πεζοδρομούμενη πλέον οδό Στασικράτους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Δύναμης κλήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο για έλεγχο του χώρου, αν δηλαδή τηρούνται οι πρόνοιες των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τα μέτρα που λήφθηκαν κατά του κορωνοϊού.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας αφορούσαν τόσο τα υποστατικά όσο και τους πολίτες. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του 24news, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το μεμπτό παρά μόνο κάποιοι πάγκοι που τοποθετήθηκαν από τα μαγαζιά, τους οποίους όμως κλήθηκαν να αφαιρέσουν και αυτό έγινε άμεσα.

Οι πολίτες φέρονται να λάμβαναν είτε το ποτό είτε το φαγητό τους και περπατούσαν ή κάθονταν στα δημόσια παγκάκια, της περιοχής. Τα κέντρα εστίασης, δεν παρείχαν καρέκλες και τραπεζάκια στους πελάτες τους. 

Σημειώνεται ότι βάσει του διατάγματος, δεν απαγορεύεται η λειτουργεία χώρων εστίασης για take away.

Η σχετική αναφορά στο Διάταγμα του υπουργού Υγείας

- Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρoι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ) με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away (Μετά τις 21.00 μ.μ. επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή).

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X