ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πολίτες στην Πάφο: «O κορωνοϊός δεν αμφισβητείται από κανέναν»

Δέχθηκαν χωρίς διαμαρτυρίες τα περιοριστικά μέτρα

Χωρίς διαμαρτυρίες και ιδιαίτερα προβλήματα δέχθηκαν στην Πάφο τα νέα μέτρα που ισχύουν από χθες για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η κίνηση στο κέντρο της πόλης και άλλα δημόσια μέρη έχει περιοριστεί στο ελάχιστο και οι αρχές αναμένουν ανάλογη συμμόρφωση και πειθαρχία στα μέτρα μετά και την απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 23:00 μέχρι τις 5:00 το πρωί για την Επαρχία Πάφου.

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα με τα αρνητικά ρεκόρ των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τον φόβο για περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας δεν άφησαν άλλες επιλογές στους πολίτες της Πάφου από το να αποδεχθούν σχεδόν στο σύνολο τους και χωρίς ιδιαίτερες ενστάσεις, τα μέτρα.

Η Αστυνομία Πάφου από την πλευρά της διατυπώνει τη θέση ότι και απόψε αναμένονται αυστηροί έλεγχοι τήρησης των μέτρων από πλευράς των μελών της δύναμης αφού απαγορεύεται η μετακίνηση προσώπων από τις 23:00 μέχρι τις 05:00 το πρωί.

Απαγορεύεται επίσης μετά τις 22:30 η λειτουργία των χώρων εστίασης. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, στα Δικαστήρια οδηγούνται οι διαχειριστές ενός γυμναστηρίου και ενός μπαρ στην Πάφο.

Οι ιδιοκτήτες των δύο υποστατικών καταγγέλθηκαν χθες από την Αστυνομία αφού είχαν παραβιάσει πολλές πρόνοιες του διατάγματος του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ λειτουργούσε πέραν του καθορισμένου ωραρίου ενώ ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου δεν διέθετε τις προβλεπόμενες άδειες και δεν είχε σημάνσεις στο κατάστημα. Χθες βράδυ καταγγέλθηκε επίσης ένας πολίτης, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα σε κλειστό χώρο.

Εξάλλου, πολίτες ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι η πείρα έδειξε πως τα μέτρα πρέπει να είναι πιο αυστηρά αφού είναι για το καλό και την υγεία μας και πως όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι πρόληψη πρώτα από όλα είναι να προσέχεις τον εαυτό σου.

Επεσήμαναν δε, πως ο κορωνοϊός δεν αμφισβητείται από κανέναν ωστόσο θα πρέπει να συντηρηθεί μια ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είναι, όπως αναφέρουν οι μόνες που κινδυνεύουν και είναι οι πιο ευάλωτες στο κομμάτι της οικονομίας μας.

Ο Άκης Χατζηκυριάκος Πρόεδρος του Τουριστικού Συνδέσμου Αφροδίτη ανέφερε πως αυτό που προέχει είναι πάνω από όλα η υγεία όλων μας, σημειώνοντας πως πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα, να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών και με αυτό τον τρόπο έστω και καθυστερημένα να ξεπεράσουμε την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ίδια εικόνα παρατηρείται και σήμερα δεύτερη μέρα της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων και στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου με τους πολίτες να έχουν κατανοήσει τον κίνδυνο διασποράς του ιού και να έχουν συμμορφωθεί στις υποδείξεις της επιδημιολογικής ομάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X