ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πλοιάριο με μετανάστες ανοικτά του Κάβο Γκρέκο

Επέβαιναν 18 ενήλικες και 6 παιδιά

Βάρκα με μετανάστες από τη Συρία, 16 ενήλικες και 8 παιδιά εντοπίστηκε το απόγευμα ανοικτά της περιοχής Κάβο Γκρέκο. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με άκατο της Λιμενικής Αστυνομίας στη στεριά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας, γύρω στις 16.55 λήφθηκε πληροφορία για εντοπισμό βάρκας με παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή "Σομερά" ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, στην Αγία Νάπα.

Αμέσως απέπλευσε άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, η οποία μετέβη στη περιοχή και συνόδευσε τη βάρκα με τους μετανάστες στη στεριά.

Στη βάρκα επέβαιναν 16 ενήλικες και 8 παιδιά, από βρεφικής ηλικίας μέχρι οκτώ χρόνων από τη Συρία. Με την αποβίβαση τους στη στεριά οι μετανάστες οδηγήθηκαν στα γραφεία της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στο Παραλίμνι.

Στα γραφεία της ΥΑΜ αναμένονται μεταφραστές προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από τους μετανάστες, οι οποίοι θα δώσουν περισσότερα στοιχεία αναφορικά με το ταξίδι τους, δηλαδή από που ξεκίνησαν και που είχαν σκοπό να ταξιδέψουν.

Η βάρκα στην οποία επέβαιναν οι Σύροι μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο στον Πρωταρά, ενώ η Αστυνομία ενημέρωσε την Πολιτική Άμυνα, για να συνδράμει στις ανάγκες των μεταναστών στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση