
24news team
Κυρίως αίθριος και σχετικά θερμός θα να είναι ο καιρός και σήμερα, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, παρόλο που όπως αναφέρει, το πρωί θα παρατηρηθούν αυξημένες ψηλές νεφώσεις και πιθανόν τοπικά στα νότια και στα ανατολικά παράλια, αυξημένη χαμηλή νέφωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
Βραδινή ομίχλη
Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τις αυγινές κυρίως ώρες δεν αποκλείεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως σε ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, εξασθενώντας προοδευτικά σε μεταβλητούς, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
Οι επόμενες μέρες
Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός, σημειώνει το Τμήμα Μετεωρολογίας, παρότι κατά διαστήματα θα εμφανίζονται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.
Την Κυριακή, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη Δευτέρα δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, με τον υδράργυρο να παραμένει αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις. Αναμένεται όμως αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.