ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μούφα το... σχέδιο δολοφονίας Έλληνα; «Πέφτει» η υπόθεση

Περιμένουν το «οκ» από Νομική Υπηρεσία οι Αρχές

24news team

Στο κενό φαίνεται πως πέφτει η καταγγελία για την υπόθεση που αφορά κατ’ ισχυρισμό σχέδιο δολοφονίας κατά του προέδρου της Σχολικής Εφορίας Λεμεσού, Ντίνου Έλληνα. Από τις έρευνες των Αρχών δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε στοιχεία ή τεκμήρια που να «κλειδώνουν» την υπόθεση.

Την Δευτέρα (22/11) λήγει το διάταγμα προσωποκράτησης των δύο αδελφών και του 26χρονου που τελούσαν υπό κράτηση ως ύποπτοι οι πρώτοι, για εκτέλεση του σχεδίου δολοφονίας και ο τρίτος για μεσάζοντας για αγορά όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, οι ανακριτές παρέδωσαν στη Νομική Υπηρεσία τον φάκελο της υπόθεσης και αναμένουν εντός της ημέρας γνωμάτευση. Πάντως, φαίνεται να υπάρχει η τάση μη ανανέωσης των διαταγμάτων προσωποκράτησης των υπόπτων αφού δεν επιβεβαιώνεται από τις έρευνες η καταγγελία που έγινε στις Αρχές. Οι ύποπτοι μάλιστα, φαίνεται ότι δεν θα κατηγορηθούν για οποιοδήποτε αδίκημα.

Τίποτα από έρευνες

Θυμίζουμε ότι από τις έρευνες που έγιναν σε χώρους των δύο αδελφών που συνελήφθησαν πέραν από ένα ομοίωμα πιστολιού, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε άλλο, ενώ και στο σπίτι του 26χρονου αλλοδαπού που συνελήφθη ως μεσάζοντας για αγορά όπλων από τους δύο πιο πάνω, πάλι δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό.

Πάντως, σημειώνεται ότι ο 26χρονος αλλοδαπός που έχει και κυπριακή υπηκοότητα, αφού ζει σχεδόν μια 20ετία στο νησί μας, δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τα δύο αδέλφια. Επίσης έδωσε άλλοθι στους ανακριτές ότι το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, έλειπε από την Κύπρο.

«Περίεργος» ο πληροφοριοδότης

Όσον αφορά τον πληροφοριοδότη που φαίνεται να «έδωσε» όλα τα στοιχεία στις Αρχές, αυτός, ενώ αρχικά λέχθηκε ότι εργαζόταν στην εργοληπτική εταιρεία των δύο αδελφών, εν τέλει, φαίνεται να διαπιστώνεται ότι πριν από λίγο καιρό, είχε απολυθεί.

Θυμίζουμε ότι ο πληροφοριοδότης των Αρχών, έκανε λόγο για αγορά δύο πιστολιών από τα δύο αδέλφια, με μεσάζοντα τον 26χρονο ενώ ισχυρίστηκε κιόλας ότι η δολοφονία του Ντίνου Έλληνα προγραμματιζόταν για τις ημέρες των Χριστουγέννων με τους υπόπτους να σχεδίαζαν να επισκεφθούν το σπίτι του προέδρου της Σχολικής Εφορίας Λεμεσού, για να τραγουδήσουν τα κάλαντα ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες και στη συνέχεια να τον σκοτώσουν.

Πάντως, τίποτα από τα πιο πάνω στοιχεία, δεν επιβεβαιώθηκαν από τις έρευνες των Αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X