ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάσχα με lockdown και καύσωνα

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα, κυρίως αραιή, σκόνη.

Απόψε, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Τοπικά, στο εσωτερικό, δυνατό να σχηματιστεί αργότερα αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά κατά τόπους μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 16 στα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, νωρίς το πρωί θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά το απόγευμα, στα προσήνεμα, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά αρχικά, στα προσήνεμα, λίγο ταραγμένη.

Το Μεγάλο Σάββατο, το Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Μεγάλο Σάββατο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, και περαιτέρω άνοδο μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:
 

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 33°C 12°C 16%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 26°C 15°C 44%
Λεμεσός: 26°C 14°C 43%
Αεροδρόμιο Πάφου: 24°C 15°C 63%
Φρέναρος: 29°C 13°C 46%
Πρόδρομος: 28°C 17°C 25%
Πόλις Χρυσοχούς: 26°C 13°C 62%

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X