ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η πρόταση της Κυβέρνησης στους Εκπαιδευτικούς (Pics)

Παράταση στην απόφαση των Οργανώσεων

Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων συνεδρίασαν επί του «κειμένου συμφωνίας», όπως τιτλοφορείται, που απέστειλε η Κυβέρνηση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ενώ η διαβούλευση θα συνεχιστεί και αύριο.

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, είπε πως αυτό που έχει αποφασιστεί είναι ότι θα συνεχιστεί και αύριο η όλη προσπάθεια και πως οι οργανώσεις δεν θα τοποθετηθούν τελεσίδικα επί του θέματος μέχρι τη Δευτέρα.

«Μελετήσαμε το έγγραφο που έχουμε μπροστά μας όλοι. Γίνεται διαβούλευση και θα συνεχιστεί αύριο η όλη προσπάθεια. Στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατόν να φτάσουμε σε λύση νοουμένου ότι και η επίσημη πλευρά θα δείξει την απαραίτητη συναίνεση για να φτάσουμε στη λύση», είπε ο κ. Χαραλάμπους.

Όπως σημείωσε αύριο υπάρχει το ενδεχόμενο τα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων να συνεδριάσουν ξεχωριστά, ενώ πρόσθεσε μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει ξανά κοινή συνάντηση των τριών οργανώσεων, για να καθορίσουν τα τελικά τους βήματα, ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα προκύψουν το σαββατοκύριακο.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στο έγγραφο, ο ΓΓ της ΠΟΕΔ είπε: «Δεν θέλω να πω για χρώματα και γραμμές. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μελετούμε αυτό το έγγραφο. Υπάρχουν απόψεις και εισηγήσεις επί του εγγράφου. Αυτές όλες οι απόψεις αφού συγκεντρωθούν θα τις αποστείλουμε στην άλλη πλευρά και θα δούμε και την ανταπόκριση που υπάρχει».

Σε ό,τι αφορά στο κλίμα που επικρατεί, είπε πως δεν μπορεί να μεταφέρει ούτε κάτι θετικό ούτε κάτι αρνητικό, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει προβληματισμός και θα τα δούμε τις επόμενες μέρες».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το «κείμενο συμφωνίας» που απέστειλε η Κυβέρνηση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ο κ. Χαραλάμπους υπογράμμισε πως για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις «δεν είναι τίποτα συμφωνημένο».

«Για τα ΔΣ υπάρχει ένα έγγραφο και συζητούμε επί του εγγράφου», σημείωσε.

Σε σχέση με τις ανησυχίες του κόσμου για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, είπε πως «είναι δεδομένο ότι τα σχολεία τη Δευτέρα θα ανοίξουν».

«Από εκεί και πέρα τα ΔΣ των οργανώσεων, που θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα, θα αποφασίσουν ανάλογα με τις εξελίξεις για τον περαιτέρω χειρισμό», κατέληξε.

Αυτή είναι η πρόταση της Κυβέρνησης:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X