ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος-Χριστούγεννα: Έτσι θα δράσει η Αστυνομία

Τα μέτρα που ισχύουν

24news team

Ιδιαίτερες θα είναι για όλους οι φετινές γιορτές, εξαιτίας της πανδημίας.

Ωστόσο, για σήμερα παραμονή Χριστουγέννων και με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 22 Δεκεμβρίου από τον Υπουργό Υγείας, ισχύουν τα ακόλουθα:

-Την παραμονή Χριστουγέννων 24/12, η κυκλοφορία επιτρέπεται μέχρι τις 11 το βράδυ

-Οι συναθροίσεις στα σπίτια παραμένουν για δέκα άτομα περιλαμβανομένων των ανήλικων.

- Όσον αφορά τον εκκλησιασμό, για τις 25/12 και 6/1 θα επιτραπεί η  λειτουργία στις Εκκλησίες, με μέγιστο αριθμό 75 άτομα και τήρηση μέτρων. Αν επιβάλλεται, θα πρέπει να γίνουν περισσότερες λειτουργίες τις ίδιες μέρες για αποφυγή συνωστισμού.

Πώς θα δράσει η Αστυνομία

Μέλη της Αστυνομίας, θα μπορούν να διενεργήσουν έρευνες ακόμη και σε σπίτια, αν προκύψει σχετική καταγγελία. Οι έρευνες της Αστυνομίας όμως εντός σπιτιών θα γίνονται είτε με την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, είτε μετά από εξασφάλιση σχετικού εντάλματος.

Στόχος, είναι η άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας όταν εντοπίζονται παραβιάσεις των διαταγμάτων, ώστε να προλάβει και να αναχαιτίσει τυχόν διασπορά του ιού μέσω συναθροίσεων.

«Δεν είναι αυτοσκοπός οι καταγγελίες»:

Μιλώντας στο 24news ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Χρίστος Ανδρέου, κλήθηκε να σχολιάσει τους ελέγχους που θα γίνονται από τα μέλη της Δύναμης τις ημέρες των εορτών.

«Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις έτσι και τώρα, πρώτιστος στόχος είναι η περιφρούρηση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, δεν είναι αυτοσκοπός οι καταγγελίες» σημείωσε αρχικά.

Ο κ. Ανδρέου έκανε έκκληση προς τους πολίτες: «Καλείται ο κόσμος να συμμορφώνεται με τα μέτρα και είναι καθήκον όλων μας να επιδείξουμε την ανάλογη υπευθυνότητα».

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, θα γίνονται εκεί και όπου κρίνεται ότι χρειάζεται, ενώ θα είναι συνυφασμένοι με όλα όσα προνοεί το νέο Διάταγμα του υπουργού Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X