ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχονται 200 χιλιάδες rapid test - Πού θα χρησιμοποιούνται

Όλες οι πληροφορίες

Στο πλαίσιο των ενεργειών που λαμβάνονται για τη διαχείριση της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ολοκληρώθηκε η διαδικασία και υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την προμήθεια 200,000 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (antigen rapid test). Η πρώτη παρτίδα με αναλώσιμα για τη διενέργεια 50,000 τεστ θα παραδοθεί εντός 10 ημερών, ενώ οι υπόλοιπες 150,000 θα παραδοθούν σε διάστημα 25 ημερών.

Λόγω της άμεσης παραχώρησης αποτελέσματος που προσφέρουν τα τεστ ταχείας ανίχνευσης, στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι όπως τα rapid tests διενεργούνται σε νοσηλευτήρια και σε άλλους χώρους όπου υπάρχει συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός ατόμων, όπως είναι τα στρατόπεδα και οι σχολικές μονάδες, και απαιτείται η γρήγορη ένδειξη αποτελέσματος.

Με την προμήθεια των τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, προστίθεται ακόμα ένα όπλο στην φαρέτρα των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου για τον έγκαιρο εντοπισμό θετικών στον ιό ατόμων, και κατ’ επέκταση τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X