ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πανηγύρισαν στα Κατεχόμενα για τη νίκη Ερντογάν

Οι πανηγυρισμοί είχα επίκεντρο την Κατεχόμενη Λευκωσία

Πανηγυρισμοί υποστηρικτών του Ταγίπ Ερντογάν ακολούθησαν αργά χθες το απόγευμα, κυρίως στην κατεχόμενη Λευκωσία, της επιβεβαίωσης της νίκης του Τούρκου Προέδρου στον β γύρο των Προεδρικών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, υποστηρικτές του επανεκλεγέντος Ερντογάν με τουρκικές σημαίες κι αφίσες με το πρόσωπό του στα αυτοκίνητά τους σχημάτισαν κονβόϊ οχημάτων κάνοντας τον γύρο της κατεχόμενης Λευκωσίας, πεερνώντας από γνωστούς κύριους δρόμους και σημεία. Πολλοί ήταν αυτοί που κρέμασαν επίσης από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους πανό με το πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν και την σημαία της Τουρκίας. Πανηγυρισμοί σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις στα κατεχόμενα.

Νίκη Κιλιντσντάρογλου στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, στο 87,94% των καταμετρημένων ψήφων ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου λαμβάνει 58.15% έναντι 41.85% του Ταγίπ Ερντογάν.

Στον πρώτο γύρο ο υποψήφιος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης είχε λάβει 54,16% και 38,55% ο Ερντογάν. Στις 14 Μαίου το 3,9% είχε ψηφίσει Σινάν Ογάν και 3,34% Μουχαρέμ Ιντζέ

Δικαίωμα ψήφου είχαν πάνω από 140.000 Τούρκοι πολίτες που διαμένουν στα κατεχόμενα. Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 59,21%.

Μηνύματα συγχαρητηρίων

Ο Ερσίν Τατάρ, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου «υπεξ», ο Ουνάλ Ουστέλ «πρωθυπουργός» και ο Ζορλού Τορέ «πρόεδρος της Βουλής» εξέδωσαν ήδη γραπτά μηνύματα συγχαρητηρίων .

«Υπό την ηγεσία της Εξοχότητάς σας, ελπίζω ότι ο Τουρκικός Αιώνας θα είναι ευλογία για τη Δημοκρατία της Τουρκίας και το τουρκικό έθνος και σας εύχομαι συνεχή επιτυχία», αναφέρει στο μήνυμά του προς τον Ταγίπ Ερντογάν ο Τ/κ ηγέτης.

Τον συγχαίρει ειλικρινά, αναφέρει, για την εκλογή του ως 13ου Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας με την ελεύθερη βούληση του λαού στις εκλογές, «που διεξήχθησαν σε δημοκρατικό περιβάλλον και με μεγάλη ωριμότητα, με μεγάλη συμμετοχή του λαού, που θα αποτελέσει παράδειγμα για την παγκόσμια δημοκρατία».

Για τον «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ο τουρκικός λαός επιλέγοντας τον Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε την σταθερότητα και μετά την πρωτιά του ΑΚΡ στις εκλογές της 14ης Μαίου τον επανεξέλεξε δείχνοντας εμπιστοσύνη στο έργο που επιτελέστηκε υπό την ηγεσία του.

Εύχομαι τα αποτελέσματα των εκλογών να είναι ευεργετικά για την μητέρα πατρίδα μας Τουρκία, τη χώρα μας (ΣΣ: εννοεί την «τδβκ») και τον τουρκικό κόσμο, μαζί με τον οποίο υπερασπιζόμαστε την εθνική μας κυπριακή υπόθεση. Πιστεύω απόλυτα ότι υπό την ηγεσία σας, η αλληλεγγύη και η συνεργασία μεταξύ της μητέρας πατρίδας και της χώρας μας (ΣΣ: η «τδβκ») θα προωθηθεί σε κάθε τομέα».

Στη νέα περίοδο, όπως αναφέρει, εύχεται νέες επιτυχίες και ευημερία στην μητέρα πατρίδα Τουρκία γενικότερα και στον ίδιο. Καταλήγει δε στο μήνυμά του με το σύνθημα «Ευτυχισμένος Τουρκικός Αιώνας».

Στο δικό του μήνυμα, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ συνεχάρη τον Ταγίπ Ερντογάν για την αδιαμφισβήτητη νίκη του. «Συγχαίρω ειλικρινά τους αδελφούς μας στην Τουρκία που πέρασαν μια σημαντική δοκιμασία δημοκρατίας και εύχομαι τα αποτελέσματα των εκλογών να φέρουν ευλογία στην μητέρα πατρίδα μας».

Ως μεγάλη γιορτή δημοκρατίας χαρακτήρισε την νίκη του Ταγίπ Ερντογάν ο «πρόεδρος της βουλής», Ζορλού Τορέ. «Σε αυτή τη διαδικασία όπου θα συνεχιστεί ο τουρκικός αιώνας, θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε ώμο με ώμο με την μητέρα πατρίδα μας, τη Δημοκρατία της Τουρκίας. Καλά νέα για τον νέο αιώνα του Τουρκικού Έθνους, σας συγχαίρουμε».

Οι εκλογές τέλειωσαν, δεν υπάρχουν ηττημένοι, κέρδισε η Τουρκία, ανήρτησε σε μήνυμά του στα ΜΚΔ ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου. Στην ανάρτηση έχει δημοσιεύσει φωτογραφία από το κτίριο της «πρεσβείας» με την τουρκική σημαία ψηλά στον ιστό και φόντο την «βουλή» στην κατεχόμενη Λευκωσία. «Στην σκιά της σημαίας» γράφει και προσθέτει «είστε θαυμάσιοι, όλοι».

Από κάτω προσθέτει ότι συγχαίρει θερμά τον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «και όλους τους πολίτες μας, όποιον κι αν ψηφίζουν. Θα ανέβουμε πιο ψηλά από το επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού».

Συγχαρητήρια μηνύματα δημοσιοποίησαν κι άλλα μέλη της τρικομματικής «κυβέρνησης» ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ στα κατεχόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X