ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Παίζει» με χειροτεχνίες στο κελί ο Μεταξάς

Πώς είναι ο serial killer στη φυλακή

14 Απριλίου 2019… η μέρα που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της πιο πολύκροτης υπόθεσης στα χρονικά της Κύπρου. 

Οι δολοφονίες του πρώτου κατά συρροήν δολοφόνου του νησιού τράνταξαν συθέμελα την κοινωνία, παγώνοντας την κοινή γνώμη που συγκλονισμένη παρακολουθούσε να εξελίσσετε μπροστά της ένα θρίλερ.

Τραγικός απολογισμός των εγκλημάτων του Νίκου Μεταξά πέντε ενήλικες γυναίκες και δύο κοριτσάκια.

Από ατάραχος και απρόσωπος… ταραγμένος με τρεμάμενη φωνή

Επί δύο και πλέον μήνες, ο Νίκος Μεταξάς παρουσιαζόταν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, ψύχραιμος, ατάραχος, σχεδόν απρόσωπος.

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου, σαν άλλος άνθρωπος και με τρεμάμενη φωνή παρουσιάστηκε ενώπιον των Δικαστών ζητώντας συγγνώμη και ταραγμένος έθεσε εαυτόν στην διάθεση επιστημόνων για μελέτη.

Διά βίου φυλάκιση για κάθε φόνο στον Μεταξά

Ο κύβος ερρίφθη… ένοχος σε 12 κατηγορίες κρίθηκε από το Δικαστήριο ο Νίκος Μεταξάς. Αποφασίστηκε η διά βίου φυλάκισή του για κάθε δολοφονία που διέπραξε.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου τόνισε την σοβαρότητα της υπόθεσης, ενώ επεσήμανε ότι ο Μεταξάς διέπραξε επτά φόνους σε διάστημα δύο ετών, χωρίς να διστάσει να σκοτώσει και δύο ανήλικα κορίτσια. Οι πέντε ποινές θα είναι διαδοχικές, ενώ οι άλλες δύο θα συντρέχουν.

Ο 35χρονος με σκυμμένο το κεφάλι άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου.

Δάκρυα και συγγνώμη

Με δάκρυα στα μάτια, ο Μεταξάς ανέγνωσε την απολογία του ενώπιον του Δικαστηρίου. Μέσω αυτής, εξέφρασε μεταμέλεια και είπε ότι ψάχνει απαντήσεις όσον αφορά στους λόγους που έφτασε μέχρι αυτό το σημείο:

«Αναλαμβάνω τις ευθύνες, όσο και να το θέλω δεν μπορώ να πάρω το χρόνο πίσω. Εκφράζω μεταμέλεια και απολογούμαι. Δεν θέλω να ζημιώσω άλλο την Κυπριακή δημοκρατία. Στην κυπριακή κοινωνία θα διερωτάται πως ένα μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο. Αυτό διερωτώμαι και εγώ, δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια απάντηση. Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα. Θα βοηθήσω στην υπόθεση. Λυπάμαι για τους συγγενείς μου και για τα παιδιά μου, δεν έφταιξαν σε τίποτα».

Παίζει με χειροτεχνίες ο Μεταξάς

Όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν πολλά ερωτήματα σε σχέση με το τι κάνει ο serial killer της Κύπρου εντός των φυλακών. Όπως ήταν λογικό επακόλουθο ο άνθρωπος που συγκλόνισε την Κύπρο δημιούργησε γύρω από το όνομά του ένα μυστήριο.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση οι φήμες είναι μέσα στο «παιχνίδι». Γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά τα πλείστα εκ των οποίων ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Το 24news θέλοντας να απαντήσει στο ερώτημα, πώς είναι και τι κάνει ο Νίκος Μεταξάς, επικοινώνησε με άτομα που έζησαν από κοντά τον Μεταξά εντός των φυλακών.

Ο Μεταξάς, με βάση τα όσα μας αναφέρθηκαν, αρέσκεται στο να ασχολείται με χειροτεχνίες. Μάλιστα όπως μας επεξηγήθηκε ο κάθε κρατούμενος έχει ένα χρηματικό ποσό στη διάθεση του ,το οποίο μπορεί να το χρησιμοποιήσει όπως θέλει αγοράζοντας πράγματα από το κυλικείο. Ο Μεταξάς προτιμά τις χειροτεχνίες!

Η συμπεριφορά του πρώτου κατά συρροήν δολοφόνου εντός φυλακών δεν φαίνεται να έχει σχέση με το προφίλ που έδειξε ενώπιον δικαστηρίου κατά την ακρόαση της ποινής του. Όπως πληροφορηθήκαμε συχνά κάνει χιούμορ και παίζει χαρτιά με τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Να σημειωθεί ότι στο κελί που είναι μπροστά στους φύλακες, είναι μόνος του, ενώ αν κάποιος μπει μέσα και έχει οικειότητα μαζί του, οι πιο παλιοί κρατούμενοι φροντίζουν να τον ενημερώσουν ότι, «ο τύπος που μιλάς είναι ο Μεταξάς».

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση