ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παγωνιά: Στον έναν βαθμό η Λευκωσία - Πλην 9 στα ορεινά

Μέχρι πότε θα παγώνει η Κύπρος

Ψηλή πίεση και ψυχρή αέρια μάζα, που υποχωρεί την Τετάρτη, επηρεάζουν την περιοχή.

Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 67 εκατοστά.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι ψυχρός, ενώ περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που πιθανό να δώσει τοπικά ελαφρές βροχές. Τοπικά στα ορεινά και τα ημιορεινά ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση, ενώ το πρωί δεν αποκλείεται και στα πεδινά να πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι ψυχρός, ενώ περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, με πιθανότητα μεμονωμένων ελαφρών βροχών. Στα ορεινά και τα ημιορεινά πιθανό σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά χιονόπτωση, ενώ στα πεδινά δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα δυτικά και βόρεια μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον ένα βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 3 στα παράλια και στους μείον 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός, ενώ παγετός αναμένεται σταδιακά και σε υπήνεμες πεδινές
περιοχές.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Παγετός θα επικρατεί στα ορεινά. Τη νύκτα, στα ορεινά, τα ημιορεινά και αργότερα σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού και των παραλίων, θα υπάρχει παγετός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά, κυρίως ελαφρές, βροχές, ως επί το πλείστον από το μεσημέρι και μετά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δείτε Live Εικόνα από το Τρόοδος ΕΔΩ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X