ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παγετός και πυκνή ομίχλη στο Τρόοδος

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Παγετός και πυκνή ομίχλη επικρατούν στο Τρόοδος, με την Αστυνομία να συστήνει στους οδηγούς να ενημερώνονται πριν τις μετακινήσεις τους για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω παγετού, οι δρόμοι Καρβουνά - Τροόδους, Πλατρών - Τροόδους και Προδρόμου - Τροόδους, εξακολουθούν να είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, στην περιοχή Τροόδους επικρατεί πυκνή ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Εξάλλου, το Τμήμα Μετεωρολογίας προβλέπει ότι βαροµετρικό χαµηλό αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, όπως αναφέρει στο δελτίο που εξέδωσε το πρωί, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα σηµειωθεί χιονόπτωση. Τοπικά τα φαινόµενα κυρίως από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται να είναι παρατεταµένα και έντονα. Οι άνεµοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ και παροδικά µέχρι θυελλώδεις 7 µε 8 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, προειδοποιεί εξάλλου, η Αστυνομία και καλεί τους οδηγούς πριν από κάθε μετακίνησή τους, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, μέσω των ανακοινώσεων της.

«Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους», σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X