ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
35° Λευκωσία,
30 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

Πάφος: Πώς έσωσαν νεαρό μετά από ανακοπή

Τα εύσημα από τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου

Τους διασώστες ασθενοφόρου στην Πάφο για την επαγγελματική τους δουλειά που συνέβαλε να σωθεί ένας νέος άνθρωπος, συγχαίρει ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Δρ Ιωσήφ Μουτήρης.

Σε ανακοίνωση του ο Δρ Μουτήρης ανέφερε πως ασθενής μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί σήμερα στο ΓΝ Πάφου, κατόπιν κλήσης, λόγω καρδιοαναπνευστικής ανακοπής ενώ κατά την διαδρομή το πλήρωμα ασθενοφόρου του παρείχε τα απαραίτητα μέτρα ανάνηψης.

Σύμφωνα με τον Δρ Μουτήρη ο ασθενής επανέκτησε την καρδιακή λειτουργία στο ΤΕΠ, μετά από επίμονη προσπάθεια, διασωληνώθηκε και διενεργήθηκε ΗΚΓ, υπερηχογράφημα και αξονική θώρακα-εγκεφάλου, ενώ μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λεμεσού για επείγουσα στεφανιογραφία.

Ο Δρ Μουτήρης αναφέρθηκε στην σημασία της ταχύτητας ανταπόκρισης του ασθενοφόρου, το οποίο έφθασε εντός ολίγων λεπτών από την κλήση, στο επίπεδο εκπαίδευσης στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη του προσωπικού, στην παρουσία σύγχρονου εξοπλισμού και στην ετοιμότητα γενικά ενός γενικού Νοσοκομείου να ανταποκρίνεται στα δύσκολα περιστατικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση