ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι 30 που γνώρισε ο «Ορέστης» και πώς τις εντόπισε (Pics)

Μια υπόθεση-θρίλερ που συγκλόνισε την Κύπρο

Σαστισμένη ολόκληρη η Κύπρος από την φρικιαστική υπόθεση που θα ζήλευε ακόμα και ο πιο ταλαντούχος σκηνοθέτης ταινίας τρόμου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά ένας κατά συρροή δολοφόνος δρα στην περιοχή και οι παράμετροι της όλης υπόθεσης άκρως συγκλονιστικοί.

Δύο γυναίκες, η Marry Rose και η Αριάν Παλάνας Λοζάνο δολοφονημένες, πεταμένες στο φρεάτιο της Κοκκινόγειας στο Μιτσερό, γυμνές και δεμένες χειροπόδαρα. Ένα 6χρονο κοριτσάκι του οποίου η σορός αγνοείται, ένας 35χρονος ύποπτος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς και ο Ορέστης που «ψάρευε» τα θύματα του από πλατφόρμα γνωριμιών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πάνω από 30 γυναίκες σε δύο χρόνια προσέγγισε ο «Ορέστης»

Με βάσει πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας, φαίνεται ότι από τα χέρια του έχουν γλιτώσει πολλές άλλες με τις οποίες φέρεται να συνομιλούσε.

Συγκεκριμένα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο 35χρονος σχετιζόταν με πάνω από 30 γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις οποίες αντάλλαζε μηνύματα και, ενδεχομένως, να προσπαθούσε να ρίξει στα δίχτυά του. Η πληροφορία αυτή φαίνεται ότι είναι συνυφασμένη με τις πρόσφατες δηλώσεις εκ μέρους της Αστυνομίας, για την πολύτιμη συμβολή της Ιντερπόλ και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην διερεύνηση της υπόθεσης. Όπως είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά, υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο κι αυτό φαίνεται ότι επαληθεύεται, βάσει των στοιχείων.

Ο Ορέστης έριξε «βόμβα» και μετά την μάζεψε – 5 υποθέσεις υπ' όψιν της Αστυνομίας

Καλά ενημερωμένες πηγές του 24News, αναφέρουν ότι ο ύποπτος, σε ανάκρισή του, φέρεται να αναφέρθηκε σε πάνω από δύο φόνους γυναικών.

Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε ότι σκότωσε πέντε γυναίκες συνολικά. Ωστόσο, αμέσως μετά, έσπευσε να διορθώσει τον αριθμό και να τον «κατεβάσει» στις δύο, λέγοντας ότι σάστισε αρχικά εξαιτίας της ανάκρισης και υπέπεσε στο λάθος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιες πηγές μας επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι ομολόγησε, ανακρινόμενος, πως ένιωθε καλά όταν έσφιγγε τα θύματά του, μέχρι θανάτου.

Τι είναι όμως το Badoo, μέσω του οποίου γνώριζε τα θύματά του;

Πρόκειται για ένα site γνωριμιών που ιδρύθηκε το 2006 από τον Ρώσο επιχειρηματία Andrey Andreev και παραρτήματα σε Κύπρο, Αγγλία, Μάλτα, Ρωσία και ΗΠΑ. Είναι διαθέσιμο σε 190 χώρες, σε 47 διαφορετικές γλώσσες και είναι η πιο διαδεδομένη εφαρμογή για γνωριμίες. Οι βασικές υπηρεσίες του είναι διαθέσιμες για δωρεάν χρήση παρόλο που υπάρχουν.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει εγγραφή μέσα σε μερικά λεπτά βάζοντας τα βασικά του στοιχεία (όνομα, ημερομηνία γέννησης, email ή αριθμό τηλεφώνου, τοποθεσία) ή απλά να συνδεθεί μέσω Facebook. Αμέσως μετά την εγγραφή, οι χρήστες καλούνται να επιλέξουν αν θέλουν απλά να συνομιλήσουν, αν στοχεύουν σε ραντεβού ή αν ψάχνουν φίλους.

Οι βασικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν εντοπισμό χρηστών σε κοντινή ακτίνα, ή αναζήτηση χρήστων σε άλλες περιοχές πιο μακρινές, μπορεί ο κάθε χρήστης να κάνει swipe δεξιά αν ενδιαφέρεται για έναν χρήστη ή αριστερά αν όχι, και αν συμπίμπτουν τα θετικά swipes ειδοποιούνται οι δύο χρήστες. Αξίζει να σημειωθεί πως το Badoo έχει αναπτύξει πολλές μεθόδους για να εξακριβώνει αν οι χρήστες είναι αληθινοί, όπως π.χ. το ''Selfie Request'' με το οποίο ο ένας μπορεί να ζητήσει selfie από τον άλλο για να επαληθευτεί η ταυτότητα του.

Το προφίλ του «Ορέστη» διαγράφηκε

Το προφίλ του «Ορέστη» έχει διαγραφεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω λογαριασμός έκλεισε έπειτα από αίτημα που έκανε στις Αρχές τόσο ο ίδιος όσο και πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον του.

Ο ύποπτος εξέφρασε την επιθυμία να μην υπάρχει πρόσβαση σε αναρτήσεις και φωτογραφίες τις οποίες είχε πραγματοποιήσει.

Φύλλο και φτερό τα οχήματα του

Πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας και στην παρουσία του 35χρονου ύποπτου, έρευνα στα τρία οχήματα που διαθέτει.

Νεκροτομή χωρίς αποτέλεσμα

Το απόγευμα της Δευτέρας (22/4) ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης γυναίκας που ανασύρθηκε από το φρεάτιο της φρίκης στη Κοκκινόγεια, στο Μιτσερό, το Σάββατο (20/4) χωρίς ωστόσο να διαφανούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Λήφθηκαν δείγματα για να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Η νεκροτομή διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή, Νικόλα Χαραλαμπους.


Σταματούν μέχρι νεοτέρας οι έρευνες

Σε δηλώσεις του από το Μιτσερό ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δήλωσε πως οι έρευνες σταματούν για λόγους ασφαλείας, καθώς έχει διαπιστωθεί μια μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τα αναβατόρια.

«Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες τόσο στην περιοχή της λίμνης στο Ξυλιάτο, όσο και στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Στη λίμνη στο Ξυλιάτο η έρευνα θα συνεχίσει και την Τρίτη με την χρήση του ρομπότ. Έχει αξιολογηθεί η κατάσταση εκεί πέρα. Υπάρχουν κάποια κρίσιμα σημεία, για τα οποία πρέπει να συνεχίσει η έρευνα και τις επόμενες μέρες με μηχανικά μέσα.

Στο φρεάτιο στο Μιτσερό, έχει διαπιστωθεί μια μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τα αναβατόρια. Για λόγους ασφαλείας, έχει ασφαλιστεί ο χώρος και δεν επιτρέπεται σε κανένα να επιχειρήσει. Με τη συσκευή εντοπισμού και το ρομπότ, διενεργήσαμε έρευνα στην δυτική πλευρά, και φτάσαμε τα 130 μέτρα. Απομένει το κεντρικό σημείο, που πρέπει να ερευνηθεί.

Την Τρίτη θα εξετάσουμε με ειδικούς πώς θα ασφαλίσουν τα αναβατόρια, έτσι ώστε να συνεχιστούν με ασφάλεια οι έρευνες. Μέχρι να γίνει συντήρηση και σταθεροποίηση του ανελκυστήρα δεν θα γίνουν ενέργειες. Θα εξακολουθήσουμε τις έρευνες για όσο χρειαστεί ακόμα και το Πάσχα θα είμαστε εδώ».

Άκαρπες οι προσπάθειες από ΟΥΚ

Άπραγοι έφυγαν μέλη των ΟΥΚ που είχαν φτάσει γύρω στο μεσημέρι στην λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο. Η ομάδα είχε φτάσει με φουσκωτές βάρκες και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για να συνδράμει στις υποβρύχιες έρευνες, ωστόσο, αυτό δεν έγινε. Λίγο αργότερα, αναχώρησαν από το σημείο.

Αρχηγός της Αστυνομίας - «Η κυπριακή κοινωνία ενώπιον μιας μορφής εγκλήματος πρωτοφανούς»

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, προέβη σε δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας (22/4) τονίζοντας ότι οι «διερευνώμενες υποθέσεις φόνου και ο μη εντοπισμός της 6χρονης, θέτουν την αστυνομία και την κυπριακή κοινωνία ενώπιον μιας μορφής εγκλήματος πρωτοφανούς».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι «οι υποθέσεις αυτές πρέπει να διερευνηθούν και θα διερευνηθούν με προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία λέγοντας ότι «δεν υποτιμούνται τα ερωτήματα αυτά, αντιθέτως η Αρχή κατανοεί τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας».

Ενώ εν συνεχεία είπε «διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε κάθε πρόθεση να διερευνήσουμε πλήρως τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί, με διαφάνεια και ειλικρίνεια και εκεί και όπου διαπιστωθούν αδυναμίες, εάν διαπιστωθούν, θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα».

Οι δύο σοροί δεν ταυτοποιούνται μέσω DNA

Ερωτηθείς, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ξεκαθάρισε ότι, παρά την παραδοχή του 35χρονου σε σχέση με την διάπραξη των φόνων, μέχρι στιγμής οι δύο σοροί δεν ταυτοποιούνται μέσω DNA. Παράλληλα, υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι στον πυθμένα του φρεατίου στο Μιτσερό έχουν θεαθεί με την βοήθεια των καμερών κάποια αντικείμενα, τα οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται για ανθρώπινες σορούς.

Το φρεάτιο του τρόμου κάνει τον γύρο του κόσμου

Ο serial killer της Κύπρου προκάλεσε το ενδιαφέρον τόσο του Ελλαδικού όσο και του Διεθνές Τύπου.

Ποιο θα είναι το τέλος κανείς δεν ξέρει. Απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που δημιουργεί η δράση του Ορέστη ίσως να μην δοθούν ποτέ. Εξηγήσεις μπορεί και να μην υπάρχουν σε τέτοιες αδιανόητες πράξεις πέραν της κοινής λογικής…

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X