ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ολοκληρώθηκε το Άτυπο ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό την Κυπριακή Προεδρία

Επισφραγίστηκε η κοινή δέσμευση των ευρωπαϊκών θεσμών για εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Mε διαβούλευση για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ), και συνεδρία των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ και των περιφερειακών εταίρων συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου στη Λευκωσία το άτυπο ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό την Κυπριακή Προεδρία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδέχθηκε τους αρχηγούς κρατών ή Κυβερνήσεων στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία στις 8:35 πμ, ενώ στη συνέχεια με την υπογραφή του οδικού χάρτη «Μια Ευρώπη – Μια Αγορά» επισφραγίστηκε η κοινή δέσμευση των ευρωπαϊκών θεσμών για εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένεται να διαβουλευθούν για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με στόχο να δοθεί πολιτική κατεύθυνση στις συζητήσεις, προσανατολισμένη στην επίτευξη προόδου που να επιτρέψει μια πολιτική συμφωνία στο τέλος του έτους.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε τους περιφερειακούς ηγέτες. Συγκεκριμένα, προσκλήθηκαν να παρευρεθούν οι ηγέτες της Αιγύπτου, του Λιβάνου, της Ιορδανίας, της Συρίας και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον Πρόεδρο του Λιβάνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση