ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οκτώβριος με 40άρια - Κίτρινη προειδοποίηση

Πότε τίθεται σε ισχύ

24news team

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου για υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν στο εσωτερικό από αύριο, Κυριακή (2/10).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει 40αρια από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα.

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Η ασθενής ψηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή, σταδιακά εξασθενεί και από το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, η οποία από τη Δευτέρα προοδευτικά υποχωρεί. Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αρχικά σε ανατολικές περιοχές ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αρχικά τοπικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα μέχρι μέτριοι και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Τρίτη, αυξημένες νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, είναι πιθανόν να δώσουν ελαφρά μεμονωμένη βροχή κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Τετάρτη, αυξημένες νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανόν μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X