ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι πρώτοι των πρώτων στις Παγκύπριες - «Δεν το περίμενα»

Το απόλυτο 20σάρι εξασφάλισαν 13 υποψήφιοι

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων εξετάσεων για εισδοχή στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου αλλά και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους «πρώτους των πρώτων».

13 υποψήφιοι κατάφεραν να πάρουν το απόλυτο εικοσάρι!

Στην «Κ» μίλησε η Θέα Παρασκευά η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου λαμβάνοντας το απόλυτο είκοσι στις Παγκύπριες εξετάσεις.

Η Θέα εξέφρασε την χαρά και τον ενθουσιασμό της για τη θέση που εξασφάλισε αναφέροντας ότι δεν περίμενε να αριστεύσει.«Δεν το περίμενα. Η ζωή είναι όντως γεμάτη εκπλήξεις!»

Η ίδια φοιτούσε στο Λύκειο Ιδαλίου, ενώ δήλωσε ότι προτεραιότητα της ήταν το διάβασμα προσπαθώντας να διατηρεί τις ισορροπίες με τις υπόλοιπες δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείτο.

Ένας ακόμη υποψήφιος ο οποίος συγκαταλέγεται στη λίστα των 13 πρωτεύσαντων μαθητών, είναι ο Νικόλας Κωνσταντίνιδης ο οποίος φοιτούσε στο Λύκειο Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό. Ο Νικόλας κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου με βαθμολογία 20 στα 20. Μιλώντας στην «Κ», ο Νικόλας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα.

«Οι κόποι μου καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς απέδωσαν καρπούς. Στόχος μου ήταν η ιατρική Σχολή και το πέτυχα. Προσπάθησα να υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα στο διάβασμα και τον χρόνο που αφιέρωνα σε εξόδους ή με φίλους μου. Με τη βοήθεια του σχολείου, των καθηγητών και του φροντιστηρίου μου κατάφερα να προσαρμοστώ και στις νέες συνθήκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της καραντίνας.  Δεν περίμενα τη βαθμολογία του 20. Μόλις το είδα, η χαρά ήταν απερίγραπτη».

Πηγή: Kathimerini.com.cy/ Της Άντρης Θρασυβούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X