ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έντονα καιρικά φαινόμενα – Κλειστοί οι δρόμοι προς το Τρόοδος

Όλες οι πληροφορίες για τους δρόμους που έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω βροχών

24news team

Σε χειμερινό κλοιό η Κύπρος λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι κλειστοί. 

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες οι δρόμοι στο Τρόοδος

Ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι γύρω στις 11.15π.μ., οι δρόμοι Καρβουνά-Τροόδους, Πλατρών-Τροόδους και Προδρόμου-Τροόδους, λόγω χιονόπτωσης που έχει καταστήσει το οδόστρωμα των δρόμων επικίνδυνα ολισθηρό.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο των ορεινών και αστικών περιοχών, όπως και στους αυτοκινητοδρόμους, δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα. Λόγω των βροχών που σημειώνονται σε διάφορες περιοχές και του βρεγμένου οδοστρώματος των δρόμων, συστήνεται προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, που προτρέπονται να οδηγούν με ασφαλείς, χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις από προπορευόμενα οχήματα, και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους.

Νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία 

Προσοχή συστήνεται στους οδηγούς οχημάτων που διακινούνται στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, αφού σε περιοχές της Πάφου και της Λεμεσού, σημειώνονται καρακτώδεις βροχές, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ροή και συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο, καθιστώντας το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό. Λόγω των βροχών η ορατότητα είναι επικίνδυνα περιορισμένη, ενώ ισχυροί άνεμοι που επικρατούν, επίσης επηρεάζουν την κυκλοφορία και διακίνηση οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου.

Στο Τρόοδος, λόγω των βροχών και χιονόπτωσης που σημειώνονται γύρω στις 9.15 το πρωί, οι δρόμοι είναι ολισθηροί. Ιδιαίτερα ολισθηρός λόγω χιονόπτωσης είναι ο δρόμος Κακοπετριάς-Τροόδους, ενώ στον δρόμο Πλατρών-Τροόδους, και στο παρακείμενο οδικό δίκτυο, λόγω ομίχλης, η ορατότητα για τους οδηγούς είναι περιορισμένη.

Βροχόπτωση σημειώνεται και στις περιοχές Μαχαιρά και Παλαιχωρίου, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Στη Πάφο, οι δρόμοι Κελοκεδάρων-Σαλαμιού και Αρμίνου-Φιλούσας, στους οποίους τα ξημερώματα σήμερα είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις όγκου χώματος και πετρών, έχουν καθαριστεί από συνεργεία των τοπικών Αρχών.

Κανονικά η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού

Ο αυτοκινητόδρομος Πάφου-Λεμεσού, παρά το Παραμάλι, δόθηκε στην κυκλοφορία, που συνεχίζει κανονικά

Η προηγούμενη ενημέρωση 

Πέρα από τους δρόμους οι οποίοι παρουσίασαν προβλήματα μετά τις χθεσινοβραδινές βροχοπτώσεις, σήμερα (12/01) το πρωί υπήρξε και πτώση μπάλων στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού στο Παραμάλι.

Προσοχή συστήνεται στους οδηγούς οχημάτων, αφού λόγω των βροχών που σημειώθηκαν το βράδυ (11/01) που πέρασε, το οδόστρωμα των δρόμων ενδεχομένως να είναι ολισθηρό σε σημεία όπου υπάρχει συσσώρευση νερού.

Αναλυτικά οι δρόμοι που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα

Στο Τρόοδος, στην περιοχή Τροοδίτισσας, επικρατεί πυκνή ομίχλη και σημειώνεται βροχόπτωση, επηρεάζοντας αρνητικά την κυκλοφορία, αφού η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων είναι περιορισμένη.

Πυκνή ομίχλη επικρατεί και στην περιοχή Πλατρών, με την ορατότητα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, προς το Τρόοδος, να είναι περιορισμένη.

Στην επαρχία Πάφου, σημειώθηκαν κατολισθήσεις όγκου χώματος και πετρών, σε σημεία στους δρόμους Κελοκεδάρων-Σαλαμιού και Αρμίνου-Φιλούσας.

Ενημέρωση για τα οδικά έργα που διεξάγονται σε διάφορα σημεία ανά το παγκύπριο και ενδεχομένως να επηρεάζουν την κυκλοφορία ΕΔΩ.

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, που καλούνται να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, για αποφυγή οδικών συγκρούσεων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X