ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάρνακα: Ισχυροί άνεμοι τα σήκωσαν όλα (vids)

Επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί στην Κύπρο. Οι βροχές οι βροντές και οι άνεμοι συνθέτουν το απόλυτο χειμερινό σκηνικό. Όπως είναι φυσικό τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύστηκαν από φωτογραφίες και βίντεο από διάφορες περιοχές στις οποίες παρατηρούνται τα φαινόμενα.
Σε ανακοινώσεις προβαίνει συνεχώς η Αστυνομία Κύπρου προτρέποντας τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί αφού εκτός από την μειωμένη ορατότητα υπάρχουν και κατολισθήσεις στους δρόμους.

Πάφος - Πτώση δέντρου σε όχημα

Από την μια στιγμή στην άλλη ο καιρός άλλαξε στην Πάφο. Δυνατός άνεμος που προηγήθηκε της ξαφνικής νεροποντής προκάλεσε μικρά προβλήματα κυρίως από την πτώση δέντρων. Ένα από αυτά καταπλάκωσε το αυτοκίνητο συνεργείου του ΡΙΚ που ήταν σταθμευμένο έξω από την κατοικία του κινηματογραφιστή στην περιοχή των Κάτω Περβολιών, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει άλλα τρία παρόμοια περιστατικά, με πτώσεις δέντρων, χωρίς ευτυχώς στις άλλες περιπτώσεις να σημειώνονται ζημιές.

Ανακοινώσεις Αστυνομίας

Ανοικτοί για την τροχαία κίνηση είναι πλέον όλοι οι δρόμοι στη Λάρνακα, οι οποίοι είχαν κλείσει νωρίτερα λόγω συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού στο οδόστρωμα. Ανοικτός επίσης είναι και ο δρόμος Νικόκλειας – Αγίου Νικολάου, στην επαρχία Πάφου, ο οποίος είχε καταστεί επικίνδυνος λόγω κατολισθήσεων.

Η έντονη βροχόπτωση στην πόλη και επαρχία Λάρνακας διήρκησε από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 2μ.μ.. Κατά τη διάρκειά της Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκαν μεγάλο αριθμό κλήσεων για παροχή βοήθειας, που αφορούσαν κυρίως άντληση νερού από υποστατικά, οικίες και υπόγεια.

Σε πέραν των δέκα περιπτώσεων, μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, κλήθηκαν και απεγκλώβισαν επιβάτες οχημάτων και ρυμούλκησαν οχήματα, που είχαν παγιδευτεί στους δρόμους, λόγω των βροχών. Λόγω της συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού σε σημεία δρόμων της Λάρνακας, δρόμοι της πόλης κατέστησαν αδιάβατοι και αποκόπηκαν από μέλη της Αστυνομίας. 

Δρόμος Καλού Χωριού – Λεμεσού παρατηρούνται κατολισθήσεις πετρών και όγκων χώματος

Διακοπές Ρεύματος

Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Λάρνακα, έχουν παρουσιαστεί τρεις βλάβες σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Όπως ανέφερε στην «Κ» η κ. Παπαδοπούλου, πρόκειται για βλάβες μέσης τάσης από τις οποίες επηρεάζονται αρκετά σπίτια.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες τα συνεργεία της ΑΗΚ βρίσκονται επί ποδός και προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία των βλαβών, να τα περιορίσουν και ακολούθως να προχωρήσουν στην αποκατάσταση του προβλήματος.

Όπως μας δήλωσε η κ. Παπαδοπούλου, οι επηρεαζόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό κέντρο της ΑΗΚ, 1800. Τα συνεργεία της ΑΗΚ θα παραμείνουν σε επιφυλακή εάν παρουσιαστούν κι άλλες βλάβες σε μεταγενέστρερο στάδιο.

Πυροσβεστική Υπηρεσία

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των προβλημάτων που άφησε πίσω της νεροποντή στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 11 συνεργεία της εργάζονται στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας για αντλήσεις από πλημμυρισμένους χώρους, αλλά και ρυμουλκήσεις οχημάτων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Αντρέας Χριστοφή, για την άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις έγινε ανάκληση προσωπικού.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφή, για αντιμετώπιση της κατάστασης εργάζονται και συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης, της Πολιτικής Άμυνας αλλά και της Αστυνομίας.

Στην Ορόκλινη και στην περιοχή των Καμάρων παρουσιάστηκαν τα περισσότερα περιστατικά που αφορούν κυρίως πλημμύρες, είπε ο κ. Χριστοφή.

Η Πυροσβεστική, κατέληξε ο κ. Χριστοφή, είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Το απόγευμα θα υπάρχουν περίοδοι με συννεφιά αλλά και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια ή και σε καταιγίδα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και σταδιακά, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που στα ορεινά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά σε καταιγίδα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο μέχρι την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X