ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο Digital Agenda Cyprus Summit

Ο κ. Σχοινάς θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου στις 15 Οκτωβρίου

Η οργανωτική επιτροπή του Digital Agenda Cyprus Summit με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την συμμετοχή του ορισθέντος Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προστασία του Ευρωπαϊκού τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Ο κ. Σχοινάς θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου στις 15 Οκτωβρίου η ώρα 17:00 με ομιλία/παρουσίαση που αφορά τη νέα στρατηγική της Ευρώπης στα θέματα καινοτομίας και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το φιλόδοξο σχέδιο για τη νέα «πράσινη συμφωνία» που θα οριοθετήσει τον δρόμο προς την Ευρώπη χωρίς καυσαέρια. Είναι η πρώτη παρουσία του κ. Σχοινά σε συνέδριο μετά την έγκρισή του ως νέου Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τους νενομισμένους θεσμούς τους Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι Έλληνας πολιτικός και σημερινός Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις 18 Ιουλίου 2019, ανακοινώθηκε η πρόθεση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να προτείνει τον Μαργαρίτη Σχοινά για τη θέση του Έλληνα Ευρωπαίου Επιτρόπου, στη νέα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, ανακοινώθηκε από την εκλεγμένη Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η ανάθεση της θέσης του Αντιπροέδρου της Κομισιόν και υπευθύνου για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής στον Μαργαρίτη Σχοινά.

Το 2ο Digital Agenda Cyprus Summit θα αναδείξει και θα συζητήσει τα ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας με ευρωπαϊκή και περιφερειακή οπτική: Την προσπάθεια για ένα καλύτερο και δικαιότερο διαδίκτυο, την ανθρώπινη πλευρά των δεδομένων, τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα και στα μέσα επικοινωνίας, τις τεχνικές σχεδιασμού και την ανάπτυξη εφαρμογών παγκοσμίου επιπέδου, την παράλληλη (viral) επικοινωνία, όπως αυτή διαμορφώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την επανάσταση που φέρνει η ηλιακή ενέργεια και τη σημασία της ανάπτυξης υποδομών 5G και broadband για τη διασυνδεσιμότητα συσκευών και μέσων μεταφοράς (IOT).

Στόχος του Digital Agenda Cyprus είναι η καθιέρωσή του ως περιφερειακής σύναξης σημαντικών προσωπικοτήτων, που μαζί με τους νέους συζητούν και αναπτύσσουν το μέλλον της ανθρωπότητας σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλος και εξίσου σημαντικός στόχος είναι η ανάδειξη της Λευκωσίας σε πανεπιστημιακό κέντρο γνώσης και συζήτησης της ψηφιακής ατζέντας.

Το Digital Agenda Cyprus Summit είναι πραγματικότητα χάρη στη μεγάλη στήριξη της Cyta. Ευχαριστούμε επίσης την Τράπεζα Κύπρου, την Deloitte και τη Logicom. Σε αυτό συμμετέχουν τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά/ ερευνητικά ιδρύματα της χώρας: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ινστιτούτο Γενετικής, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ και RISE.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X