ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Κύπριος κοινοτάρχης που έβαλε... μπλόκο στον χώρο καραντίνας λόγω κορωνοϊού

Τι λέει ο ίδιος

Μετά από την Κοινότητα Κανναβιών που αντέδρασε στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ως χώρος καραντίνας ο κατασκηνωτικός χώρος της ΣΕΚ, σειρά πήρε η Κυπερούντα... Φαίνεται ότι στην Κύπρο, ορισμένοι αντιδρούν μόνο στο άκουσμα της λέξης «κορωνοϊός»...

Η επιλογή που είχε στα πλάνα του το Υπουργείο Υγείας για την εδώ και χρόνια ακατοίκητη οικία του εκάστοτε διευθυντή του Νοσοκομείου Κυπερούντας στο δρόμο Κυπερούντας - Καρβουνά φαίνεται ότι παίρνει αναβολή μετά από τις εκ νέου αντιδράσεις... 

Όπως ανέφερε στο 24news, ο Κοινοτάρχης Κυπερούντας Γιώργος Παναγιώτου, ο λόγος για τον οποίο αντέδρασε η κοινότητα στο ενδεχόμενο χρήσης του συγκεκριμένου χώρου για φιλοξενία ατόμων που πρέπει να μπουν σε καραντίνα ως ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού ήταν κυρίως οι ανησυχίες των κατοίκων αλλά και το πέπλο πανικού και άγνοιας που φαίνεται ότι κυριαρχεί γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται ανάμεσα σε κατοικίες και δεν είναι απομονωμένος. Γι' αυτόν τον λόγο ο ίδιος θεώρησε ότι δεν θα ήταν ορθό να επιλεχθεί ως χώρος καραντίνας.

Στην κοινότητα διαμένουν 1516 κάτοικοι, ενώ ο κ. Παναγιώτου ο οποίος εργαζόταν παλαιότερα ως εκπαιδευτικός διανύει την δεύτερη θητεία του ως Κοινοτάρχης.

Να σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρότεινε, εξάλλου, και έγινε αποδεκτό όπως υποστατικά στην εξοχική κατοικία του Προέδρου στο Τρόοδος χρησιμοποιηθούν, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, για να μπουν άτομα σε καραντίνα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X