ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μίλησε για τον Άγγελο ο χάκερ αλλά δεν έπεισε

Τι ανέφερε ο βασικός ύποπτος

24news team

Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 31χρονου Άγγελου Περικλέους, για πρώτη φορά έδωσε θεληματική κατάθεση για την υπόθεση, ωστόσο, φέρεται να ήθελε να αποπροσανατολίσει τους ανακριτές δίδοντας διάφορους ισχυρισμούς σχετικά με την υπόθεση.

Όπως πληροφορούμαστε, ο 24χρονος χάκερ, στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι το βράδυ της 20ης Απριλίου, καβγάδισε με τον Περικλέους και ότι ο 31χρονος του επιτέθηκε. Τότε όπως ισχυρίστηκε ο νούμερο ένα ύποπτος, γρονθοκόπησε τον Άγγελο ρίχνοντάς τον στο έδαφος, ενώ εν συνεχεία, σύμφωνα με τον ίδιο, εγκατέλειψε το σημείο αφήνοντας τον 31χρονο εκεί, δηλώνοντας, μάλιστα, άγνοια για την τύχη του.

Ο πιο πάνω ισχυρισμός του φερόμενου δολοφόνου του Περικλέους, φαίνεται να μην έπεισε τους ανακριτές με τις πληροφορίες του 24news να αναφέρουν πως ο χάκερ ήθελε να στρέψει τα βλέμματα προς άλλες κατευθύνσεις, χωρίς ο ίδιος να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις.

Εξάλλου όπως είχαμε σημειώσει ο νεαρός, αποδείχθηκε ότι αποτελεί σκληρό «καρύδι» αφού κρατά κλειστό το στόμα του σχετικά με την υπόθεση.

«Μην γυρεύετε τον Άγγελο, εν κομματούθκια»

Όπως ακούστηκε κατά την δικαστική διαδικασία (σ.σ Τρίτη 16/5), ο 24χρονος μετέβη το πρωί της 21ης Απριλίου στην οικία του 71χρονου θείου του λέγοντάς του ότι διέπραξε τον φόνο και ζητώντας του να καταστρέψουν μαζί το όχημα όπως και έγινε.

Οι δύο τους πήγαν με διαφορετικά οχήματα στο πεδίο βολής Παλαιομέτοχου (σ.σ κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την διαδρομή που είχαν ακολουθήσει προς το πεδίο βολής), ενώ ο χάκερ είχε πάρει μαζί του δύο μπιτόνια τα οποία ο θείος του γέμισε από πρατήριο βενζίνη κατά την διαδρομή.

Αφότου έφτασαν στο πεδίο βολής ο χάκερ, σύμφωνα με τα γεγονότα, πυρπόλησε το όχημα του Περικλέους. Σημειώνεται πως στο σημείο μαζί με τον χάκερ και τον θείο, ήταν και ο 38χρονος (συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος).

Εν συνεχεία ο 24χρονος πήγε στο διαμέρισμα του θείου (σ.σ. στο ίδιο μένει και η μητέρα), έκανε μπάνιο, άλλαξε ρούχα και έφυγε, ενώ μετά επέστρεψε με ένα παγούρι πετρέλαιο και έκανε μπάνιο με αυτό για να φύγει η πυρίτιδα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 71χρονου, ο χάκερ έκαψε τα ρούχα και τα παπούτσια σε περιοχή της Λευκωσίας. Ο 71χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς πού πέταξαν τα κλειδιά του οχήματος που έκαψαν. Εξάλλου ο θείος είπε χαρακτηριστικά: «Μην γυρεύετε τον Άγγελο, εν κομματούθκια» , κατά την μεταφορά του στο Αρχηγείο αστυνομίας

Γνώριζε ο θείος ότι θα σκότωνε τον Άγγελο

Ο θείος, γνώριζε από προηγούμενες μέρες ότι ο χάκερ θα σκότωνε τον Περικλέους, αφού σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε, ο 24χρονος του είπε ότι είχε σκάψει λάκκο. Όπως έγινε γνωστό ο χάκερ είπε στο θείο του ότι θα σκότωνε τον Περικλέους γιατί αυτός του έκλεψε λεφτά και ένα ρολόι.

Ήξερε η μητέρα και τον κάλυψε

Όσον αφορά την μητέρα η Κατηγορούσα Αρχή ανάφερε πως την 21η Απριλίου και ενώ γνώριζε για την υπόθεση παρείχε βοήθεια στον βασικό ύποπτο και γιο της, παραλαμβάνοντας ρούχα με αίμα, φυλάγοντάς τα και παραδίδοντάς του στην συνέχεια.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή έδωσε ψευδή κατάθεση ότι στις 20/04 προς 21/04 αυτός κοιμήθηκε στο σπίτι τους στη Λευκωσία.
Η μητέρα φαίνεται να έκρυψε φορητό υπολογιστή, τον οποίο ο γιος της, σύμφωνα με την κατάθεση του θείου, της τον έδωσε λέγοντάς της να τον εξαφανίσει για να μην τον βρει η Αστυνομία.

Φοβόταν για τη ζωή του ο Άγγελος

Οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν μαρτυρία από πρόσωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του Άγγελου που αναφέρει ότι ο 31χρονος φοβόταν για τη ζωή του. Συγκεκριμένα, ο Περικλέους, φαίνεται να εκμυστηρεύτηκε σε κοντινό του πρόσωπο, ότι υποψιαζόταν πως ο 24χρονος-χάκερ, θα του έκανε κακό. Παράλληλα το ότι ο 24χρονος-χάκερ ήταν και το τελευταίο πρόσωπο που συνάντησε τον Άγγελο Περικλέους είναι ακόμα ένα στοιχείο που τον βαραίνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X