ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο «χτύπημα» σε δημοτικό - «Όχι στις μάσκες» (pics)

«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας»

24news team

Νέο «χτύπημα» σε βάρος Δημοτικού σχολείου στην Πάφο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 7/12.

Όπως θα δείτε και στις πιο κάτω φωτογραφίες, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στα παράθυρα του δημοτικού σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα.

 «Όχι στις μάσκες», «Ελευθερία ή Θάνατος» και «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» είναι μεταξύ άλλων τα συνθήματα που έγραψαν οι νυχτοβάτες, θέλοντας να δείξουν την διαφωνία τους με τα μέτρα που λήφθηκαν από τους αρμόδιους.  

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία για να διερευνήσει το περιστατικό.

Θυμίζουμε πώς προηγήθηκαν άλλα δύο περιστατικά σε δημοτικά, το ένα αφορούσε την έκρηξη βόμβας σε δημοτικό σχολείο στο Ζακάκι και το δεύτερο ο εμπρησμός σε σχολείο της Δευτεράς.

«Οι εικόνες προκαλούν θλίψη και ντροπή»

Κληθείς να σχολιάσει τα έκτροπα ο Α' ΄Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Δημήτρης Μικελλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Δημοτικής Εκπαίδευσης προκαλούν μεγάλη λύπη οι συγκεκριμένες ενέργειες.

Ο κ. Μικελλίδης είπε πως τα έκτροπα αφορούν καθαρή περίπτωση βανδαλισμών, σημειώνοντας πως οι εικόνες προκαλούν θλίψη και ντροπή σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο που αγαπά την Δημοκρατία και σέβεται αυτόν τον τόπο.

Πρόσθεσε πως είναι ξεκάθαρη η στόχευση αυτών των ακραίων συμπεριφορών, σημειώνοντας πως σκοπό έχουν τέτοιες ενέργειες να δημιουργήσουν ανωμαλία στην λειτουργία ενός συγκεκριμένου σχολείου και γενικότερα στα σχολεία, απλά και μόνο, «για να μπορέσει να περάσει μια οικτρή μειοψηφία το δικό της, κόντρα στην λογική και στην επιστήμη αλλά και στα συντεταγμένα σύνολα αυτού του κράτους».

Τέτοιες ενέργειες σημείωσε έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του μέσου Κύπριου πολίτη και τα έχουν καταδικάσει τόσο η Πολιτεία όσο και οι οργανωμένοι φορείς, εκπαιδευτικοί και λοιπά.

Είπε ακόμη πως τα σχολεία θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους και πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα ακραία στοιχεία να δημιουργήσουν αυτού του είδους τις καταστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση