ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θάνατος Κύπριας - Στο φως πληροφορίες για την ζωή της

Ήθελε να έρθει στην Κύπρο αλλά δεν πρόλαβε

Νεκρή βρέθηκε η Ιόλη Χατζηλύρα στο πολυσύχναστο πάρκο Kalinga της Αυστραλίας το πρωί της Τετάρτης από εργαζόμενους του Δήμου. Η σoρός της άτυχης 26χρονης εντοπίστηκε σε λίμνη αίματος εν μέρει γυμνή και με μελανιές σε διάφορα σημεία που παραπέμπουν σε δολοφονία.

Ο επιθεωρητής του ντετέκτιβ Tim Trezise είπε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η αστυνομία αντιμετωπίζει το θάνατο της Ιόλης ως ύποπτο.

Η Ιόλη γεννήθηκε στην Κύπρο, η μητέρα της ήταν Κύπρια ενώ ο πατέρας της Αυστραλός. Η μητέρα της πέθανε από καρκίνο μερικά χρόνια πριν και τα αδέλφια της ζουν στην Κύπρο. Είχε πάει στο γυμνάσιο στό Queensland και είχε ζήσει εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η Ιόλη έχει χαρακτηριστεί ως μια κοπέλα από μια καλή οικογένεια που ήταν επίσης ένας ταλαντούχος και παθιασμένος καλλιτέχνης.

Η αστυνομία βρήκε μερικά από τα σκίτσα της δίπλα στο σώμα της, αλλά δεν ήταν "σίγουρη αν ήταν εκεί σχεδιάζοντας ή απλά τα είχε στην κατοχή της και της έπεσαν.

Την θλίψη και τον πόνο του εξέφρασε ο αδελφός της Ιόλης για την τραγική είδηση του χαμού της αδελφής του στην άλλη άκρη του κόσμου μακριά από την οικογένειά της.

Ο Alexander-Michael Hadjilyra, ένα από τα τρία αδέλφια της Ιόλης δήλωσε στο Brisbane Times ότι είχε δει τελευταία φορά την αδελφή του το 2016, όταν αυτή επέστρεψε μόνιμα στο Brisbane με τον πατέρα τους Michael.

«Ο πατέρας μου, μου τηλεφώνησε χθες τα μεσάνυχτα και μου είπε ότι η αστυνομία τον ενημέρωσε για το τραγικό περιστατικό. Προφανώς ήταν αναστατωμένος», είπε.
«Μου είπε να μην πω τίποτα στα άλλα μου αδέλφια. Ήμουν ο πρώτος που κάλεσε επειδή είμαι ο μεγαλύτερος αλλά έως τώρα είμαι βέβαιος ότι το ξέρουν. Βγήκα έξω, δεν ήθελα να είμαι μόνος.»

«Τι σημαίνει αυτό, ένας ύποπτος θάνατος; Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανώς μια ανθρωποκτονία;»

Ο κ. Hadjilyra δήλωσε ότι δεν είχε τακτική επαφή με την αδελφή του τα τελευταία χρόνια, καθώς η άτυχη νεαρή είχε ξεκινήσει έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής που την ώθησε να γίνει απόμακρη.

"Αν είχα την ευκαιρία να της πω κάτι, θα της έλεγα αυτό που της λέω πάντα, και αυτό είναι να φροντίζεις τη ζωή σου", είπε.
"Ήταν μια ευγενική ψυχή, απλά απομακρύνθηκε."

Η τελευταία φορά που μίλησαν ήταν περίπου πριν από μία εβδομάδα, όταν η Ιόλη είπε στον αδερφό της ότι ήθελε να επιστρέψει στην Κύπρο.

Είπε ότι δεν ήθελε να επικεντρωθεί πάρα πολύ στα «αρνητικά σημεία» που είχαν μολύνει τη ζωή της
«Αν της κάνατε κάτι, κάτι κακό, θα σας συγχωρούσε πολύ εύκολα, αφήστε τα αξεσουάρ, το μακιγιάζ ... όλα αυτά τα γυναικεία πράγματα. Ήταν πολύ ευγενικός άνθρωπος. Ήταν ελεύθερο πνεύμα ... Δεν ξέρω τι άλλο να πω, πραγματικά.»

"Είχε τόσο πολύ ταλέντο και το χαράμισε".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση