ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα διαδικτυακή απάτη - Εξαπατούν κόσμο με... οικογενειακό δράμα

Δείτε την επιστολή που στέλνουν

Με αφορμή καταγγελίες που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, σύμφωνα με τις οποίες αποστέλλονται από τη Νιγηρία ή άλλες Αφρικανικές χώρες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διάφορες επιστολές, η Αστυνομία προειδοποιεί ότι πρόκειται για απάτη.

Συγκεκριμένα, οι επιστολές είναι γραμμένες σε φιλικό τόνο και περιγράφουν τις κακουχίες που πέρασε ο επιστολογράφος με την οικογένεια του για πολλά χρόνια. Όπως αναφέρεται στις επιστολές, ο επιστολογράφος προτείνει μία εμπορική συνεργασία που θα αποφέρει δήθεν εκπληκτικά κέρδη ή ότι είναι συγγενής αποβιώσαντα με μεγάλη κληρονομία και καλεί το υποψήφιο θύμα σε συνεργασία με ποσοστό κέρδους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις επιστολές, τα κεφάλαια είναι στάσιμα σε μια τρίτη χώρα και χρειάζονται ένα πρόσωπο σε χώρα Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τους βοηθήσει να μεταφέρει παγιδευμένα κεφάλαια από τη Νιγηρία ή από άλλες Αφρικανικές χώρες προς την χώρα τους.

Η πιο κάτω επιστολή αποτελεί δείγμα των επιστολών που αποστέλλονται για εξαπάτηση των χρηστών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

«Αγαπητέ Κύριε,
Θα είναι μεγάλη έκπληξη για σας να λάβετε αυτήν την επιστολή δεδομένου ότι δεν με ξέρετε προσωπικά. Εντούτοις, επιδιώκω ειλικρινά να με εμπιστευτείτε για την πιο κάτω πρόταση μου, επειδή είμαι πρόσωπο με ακεραιότητα προερχόμενο από μια οικογένεια με πολύ υψηλές ηθικές αρχές.

Μετά από το θάνατο του πατέρα μου πέρυσι, επειδή απειλήτο η ζωή μου, κατόρθωσα να δραπετεύσω από τη Ζιμπάπουε στη Νιγηρία φυγαδεύοντας μαζί μου την περιουσία του πατέρα μου αξίας US$15,570,000 (ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ).

Αγαπητέ μου φίλε, ζητώ τη βοήθεια σου για να μπορέσω να μεταφέρω τα πιο πάνω κεφάλαια σε ένα ασφαλισμένο τραπεζικό λογαριασμό. Επίσης θα ήθελα με την καθοδήγηση σου να επενδύσω ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων στην πατρίδα σου. Από αυτή τη συνεργασία θα κερδίζεις ως προμήθεια, το 30% από τα κεφάλαια που θα μετακινούνται στη χώρα σου και επιπλέον το 30% των κερδών από τις επενδύσεις των κεφαλαίων.

Παρακαλώ όπως μου αποστείλετε τις λεπτομέρειες επικοινωνίας σας ούτως ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε αμέσως και να σας δώσω μια πιο λεπτομερή εικόνα των πραγμάτων. Σε περίπτωση που δεν δέχεστε, λάβετε υπόψη ότι σας δίνω αυτές τις πληροφορίες με πλήρη εμπιστοσύνη και αξιοπιστία και παρακαλώ όπως μην τις διαρρεύσετε καθότι θέτετε σε κίνδυνο τη ζωή μου».

Σε περίπτωση που ο παραλήπτης της επιστολής ανταποκριθεί τότε σε κατοπινό στάδιο, ζητούνται τα προσωπικά του στοιχεία και ο αριθμός του τραπεζικού του λογαριασμού, στον οποίο δήθεν θα εμβαστούν τα χρήματα και σε περίπτωση που υπάρξει ανταπόκριση ζητείται χρηματικό ποσό για αποδέσμευση κερδών, το οποίο αν δοθεί χάνεται.

Ως εκ τούτου, καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, γιατί πρόκειται για απάτη και να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους επιστολές και στις διάφορες παραστάσεις που του γίνονται. Υπενθυμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνονται προσωπικά στοιχεία ή οικονομικές ή τραπεζικές πληροφορίες σε αγνώστους.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X