ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα απάτη με κάρτες «PaySafe» - Εξαργύρωσε 39 κάρτες αξίας 1,950 ευρώ

Οι συμβουλές της Αστυνομίας για αποφυγή τέτοιων περιστατικών

Ανακοινώσεις

Νέα υπόθεση απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, που σχετίζεται με προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες «PaySafe» διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε χθες (10/08/2023) στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, υπάλληλος υπεραγοράς της επαρχίας Λεμεσού, δέχθηκε χθες κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της υπεραγοράς, από αριθμό τηλεφώνου Ελλάδας, από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο μιλώντας στην Ελληνική γλώσσα, ανέφερε, ότι είναι διευθυντής συγκεκριμένης εταιρείας, (συνεργάζεται με την εν λόγω υπεραγορά) και ζήτησε όπως του δοθούν αριθμοί προπληρωμένων καρτών «PaySafe».

Ο υπάλληλος της υπεραγοράς πείστηκε, ότι το πρόσωπο που συνομιλούσε είναι ο διευθυντής στην εν λόγω εταιρία και έκδωσε 39 κάρτες PaySafe, συνολικής αξίας 1,950 ευρώ (50 ευρώ η κάθε μια), δίνοντας τους μυστικούς κωδικούς στο άγνωστο πρόσωπο.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε, ότι και οι 39 κάρτες είχαν εξαργυρωθεί.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Λάνιας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Παρόμοιας φύσης υποθέσεις απάτης που αφορούν στην έκδοση προπληρωμένων καρτών PaySafe και που διαπράχθηκαν με πανομοιότυπο τρόπο δράσης, έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία τις τελευταίες μέρες.

Για το λόγο αυτό και με αφορμή την νέα αυτή υπόθεση, η Αστυνομία συστήνει προσοχή στους πολίτες και κυρίως στους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους περιπτέρων, υπεραγορών και άλλων καταστημάτων όπου διατίθενται προς πώληση κάρτες «PaySafe», απευθύνοντας τους εκ νέου έκκληση:

(α) να προχωρήσουν άμεσα σε σχετική ενημέρωση του προσωπικού τους,
(β) να μην εκδίδουν κάρτες, μέσω τηλεφώνου σε οποιοδήποτε άτομο,
(γ) αν αντιληφθούν τη διάπραξη τέτοιου αδικήματος, να καταγγέλλουν άμεσα το γεγονός, στην Αστυνομία, δηλώνοντας τον αριθμό της κάρτας που χρεώθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση