ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα αναβολή στη διαδικασία έκδοσης του Κενάν

Πότε ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανέβαλε σήμερα για τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, τη συνέχιση της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματος της Γερμανίας για έκδοση 49χρονου Κούρδου.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο δικηγόρος του εκζητούμενου Ευστάθιος Ευσταθίου ζήτησε αναβολή της υπόθεσης επειδή όπως εξήγησε δεν παρέλαβε αντίγραφο του φακέλου του 49χρονου. από την Υπηρεσία Ασύλου.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Υπηρεσία Ασύλου, του επιτράπηκε μεν η μελέτη του φακέλου αλλά δεν του δόθηκαν αντίγραφα. Ο φάκελος, ανέφερε ο κ. Ευσταθίου «είναι αναγκαίος για το συμφέρον της δικαιοσύνης» και σημείωσε πως «δεν μπορώ να διακινδυνεύσω την ασφάλεια του πελάτη μου εάν δεν έχουμε τον φάκελο του».

Ανέφερε ακόμα ότι εξέδωσε «κλήση μάρτυρα για την Υπηρεσία Ασύλου, προκειμένου να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο ο φάκελος του εκζητούμενου, ωστόσο οι αρμόδιοι λειτουργοί αρνήθηκαν να την παραλάβουν. Θεωρούμε αδιανόητη την άρνηση των λειτουργών της Υπηρεσίας να έρθουν ενώπιον του Δικαστηρίου», είπε.

Ο κ. Ευσταθίου σημείωσε επίσης ότι σήμερα το πρωί δέχθηκε τηλεφώνημα από τον δικηγόρο της Υπηρεσίας Ασύλου, ο οποίος ανέφερε πως λόγω παρεξήγησης δεν παραλήφθηκε η κλήση μάρτυρα και πρόσθεσε πως θα χρειαστούν 1-2 μέρες για να ετοιμαστεί αντίγραφο του φακέλου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Βασίλης Μπίσας ανέφερε ότι ζητήθηκαν μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από τις γερμανικές αρχές ορισμένες διευκρινήσεις που αφορούν τις λεπτομέρειες των εγγράφων που είχε ζητήσει στην προηγούμενη δικάσιμο ο δικηγόρος του εκζητούμενου.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Μιχάλης Παπαθανασίου όρισε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου ως επόμενη δικάσιμο και μέχρι τότε διέταξε όπως ο εκζητούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

Σημειώνεται ότι έξω από το Δικαστήριο είχαν τοποθετηθεί από Κούρδους, οι οποίοι παρακολούθησαν τη σημερινή διαδικασία, πανό, κουρδικές σημαίες και σημαίες με τη φωτογραφία του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κενάν Αγιας 49 ετών, κουρδικής καταγωγής, συνελήφθη στις 15 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ επρόκειτο να αναχωρήσει για το εξωτερικό, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από τις γερμανικές αρχές, σχετικά με φερόμενη εμπλοκή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X